• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

DiagBox - Erreur d'initialisation

Punktów
0
Miasto
Aleksandrów Kujawski
Cześć wszystkim, to mój pierwszy post.

Próbuję zainstalować ojcu DiagBox, podobno jedyna opcja żeby zdiagnozować i przeprogramować ople. Po wykupieniu żetonu niby się zainstalowało, niby działa - ale nie czyta VINu. Za to krzyczy, żeby zainstalować aktualizacje. Do pobrania są 3 aktualizacje, po pobraniu od razu najnowszej program sie wywala, to spróbowałem od początki, w kolejności. Również przy trzeciej wywala błąd jak w tytule: "Nie można włączyć przyrządu diagnostycznego po zamknięciu aplikacji uruchomić ją ponownie gdy problem nie ustąpił, skontaktować się z holtine !".
Moje przemyślenia / pytania w tym temacie:
1. Czy to jest serio najlepsze co jest / standard branżowy? Bo na razie mam odczucia że działa to koszmarnie
2. czy to jest próba wyłudzenia, żebym dzwonił do nich na pomoc techniczną?
3. czy komuś to cholerstwo działa? specjalnie kupiłem nowy komputer za 3000zł pod to, 16GB ramu + procesor najnowszej generacji.

podkreślam że sam nie jestem mechanikiem, zostałem wezwany bo ojciec nie mógł sobie poradzić z instalacją, może robie coś głupiego albo mam jakieś złe informacje. Z góry dzięki za wszelką pomoc w temacie, pozdrawiam

1710152068331.png

Punktów
0
Miasto
Aleksandrów Kujawski
znalazłęm takie wideo: strasznie mi śmierdzi ten diagbox... o co tu w ogóle chodzi? bardzo proszę jakiegoś dobrego człowieka o szerszy kontekst :D
Ojciec ma KTS 560 - czy możliwe jest że wtedy DiagBox jest zupełnie pomijany?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
piszesz, że diagbox to jedyna opcja dla opli.
jaki to opel?

wdwiesiek

SuperMechanior
Punktów
54
Diagbox obsługuje samochody PSA-OPEL,a Astra K to jeszcze Opel -tylko GDS2

toxi14

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
36
Miasto
Kassel/DE
Diagbox obsługuje samochody PSA-OPEL,a Astra K to jeszcze Opel -tylko GDS2
Ja używam właśnie GDS2 z urządzeniem passthru i działa idealnie.
Automatyczne połączenie postów:

Próbuję zainstalować ojcu DiagBox, podobno jedyna opcja żeby zdiagnozować i przeprogramować ople. Po wykupieniu żetonu niby się zainstalowało, niby działa - ale nie czyta VINu. Za to krzyczy, żeby zainstalować aktualizacje. Do pobrania są 3 aktualizacje, po pobraniu od razu najnowszej program sie wywala, to spróbowałem od początki, w kolejności. Również przy trzeciej wywala błąd jak w tytule: "Nie można włączyć przyrządu diagnostycznego po zamknięciu aplikacji uruchomić ją ponownie gdy problem nie ustąpił, skontaktować się z holtine !".
1. Czy to jest serio najlepsze co jest / standard branżowy? Bo na razie mam odczucia że działa to koszmarnie
3. czy komuś to cholerstwo działa? specjalnie kupiłem nowy komputer za 3000zł pod to, 16GB ramu + procesor najnowszej generacji.

podkreślam że sam nie jestem mechanikiem, zostałem wezwany bo ojciec nie mógł sobie poradzić z instalacją, może robie coś głupiego albo mam jakieś złe informacje. Z góry dzięki za wszelką pomoc w temacie, pozdrawiam

Wyświetl załącznik 52655
Uporałeś się z problemem? Jakiego multipleksera używasz?

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Mam kilka urządzeń oryginalnych i potwierdzam . Instalacja programów do obsługi to koszmar . Astra K 2015-2019 ma silniki jeszcze "GM-Fiat" a od 2019 do 2022 to już silniki PSA .

Ostatnia edycja:

kluz

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Hull
citromotors.uk

Wyświetl załącznik 52655
Mam ten sam problem :(

Więc przede wszystkim nie uaktualniaj do 9.150 !!!
Poprzednia wersja działa

Na DiagBox pisze ze mam stara wersje i żeby uaktualnić do 9.200 ale nie ma jej na liście.
Chciałem ponownie pobrać oryginalny soft z ServiceBox bo może już wrzucili 9.200 ale cos namieszali i nie ma nawet opcji zakupu tokenow :(
Napisalem do nich i czekam na odpowiedz.

Ostatnia edycja:

Jerzy111

Nowy
Punktów
0
Miasto
Dąbrowa Górnicza
Pomóc nie mogę ponieważ jestem właśnie zainteresowany DigBox-em w celu obsługi 3-ch samochodów PSA w mojej rodzinie
Poszukuję informacji jaki interfejs i program nabyć

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Też nie robię aktualizacji tego ścierwa. Najgorszy program diagnostyczny jaki widziałem

Do góry Bottom