• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Diagnoskop Xtool, podziel się doświadczeniem, uwagi i ciekawostki

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Szanowni Forumowicze.
Postanowiłem założyć temat dotyczący diagnoskopu Xtool różne wersje.
Mile widziane uwagi, spostrzeżenia, opinie i doświadczenie na temat pracy i możliwości pracy na tym diagnoskopie oraz braki. Takie informacje pozwolą na udoskonalenie pracy i możliwości tego diagnoskopu.

Masz taki diagnoskop? Napisz co o nim sądzisz? Informacje przydadzą się potencjalnym nabywcom.
Pozdrawiam Szumek72

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
O coś dla mnie! Od dłuższego czasu szukam, gdzie taniej, lepiej i jakie opinie ma ten sprzęt. No kurcze niby taki uniwersalny ale ma duże możliwości a wiadomo jako uzupełnienie do serwisowek byłby niezły jeśli robi to wszystko co napisane w internetach. A cena nic, a nic nie spada. Mnie interesuje ps90

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
tez chciałbym wiedzieć dlczego taka cena...gdyby był tańszy to już bym go miał...

sidewind76

Gaduła
Punktów
7
Miasto
sosnowiec
witajcie z kolegą szumek72 już pisaliśmy na jego temat na priv doszliśmy do wspólnego pomysłu aby zacząć pisać o jego zaletach jak i bolączkach aby udoskonalić sprzęt
sprawa ma się tak jedynym i wyłącznym dystrybutorem oryginalnego sprzętu jest firma z Gliwic
mamy bezpośredni kontakt z osobą odpowiedzialną za techniczne sprawy i to co znajdzie się w tym temacie natychmiast zostanie tam przekazane aby problem został rozwiązany przez chińskich inżynierów ponieważ to tam jest pisane oprogramowanie i na bieżąco uaktualniane
problem który podesłał mi kolega szumek72 już został przekazany i na dniach ukarze się poprawka
w ostatniej rozmowie z szefem firmy z Gliwic wiem że do około miesiąca ma pojawić się duża poprawka polskiej wersji softu
ja np zauważyłem że w polskiej wersji nie ma podstawowego modelu grupy VW czyli Golfa jako grupy, trzeba silniki robić wchodząc przez inne modele też to zostało zgłoszone
jeśli sprzęt nie ogarnia czegoś warto przełączyć na język angielski bo okazało się że polski i angielski to jakby dwie odrębne platformy i jeśli ściagamy aktuale na wersję polską to nie ściąga się automatyucznie do wersji angielskiej trzeba po zmianie języka interfejsu pobrac ją odrębnie
dodatkowo jedna z chyba największych zalet tego sprzętu to platforma czyli android
jeśli macie jakieś programiki diagnostyczne działające na tej platformie to podsyłajcie nazwy lub linki do nich i będziemy testować
przy większych zakupach myślę że większe to powyżej dwóch sztuk :) już możemy negocjować cenę jeśli ktoś będzie zainteresowany pisać
czekam na wpisy i pomysły co do urządzenia

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
zobaczymy jakie będą efekty, na YT mam 2 filmiki, ale może nagram coś świeżego i wrzucę dla z obrazowania sprzętu, menu itd...zaleta jego? chyba 2-3lata aktualizacji gratis i brak abonamentów, no i jak na wielomarkowy kombajn to jednak cena...;)

adamsal

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łobżenica
adamsal.pl
tak masz rację dużo marek, dużo końcówek oraz aktuale co chwilę
Witam
Kolego, Czy możesz sprawdzić PS90 na RENAULT ESPACE IV ???
Jestem posiadaczem tego diagnoskopu (pierwszym w Polsce), i jestem ciekaw Waszej opinii w tej sprawie, a w szczególności ostatnich aktualizacji marek Reno, grupy vw, mercedes.
Ogólnie chodzi mi o opcje programistyczne - kodowanie wtrysków, regulacja zawieszenia pneumatycznego, kasowanie poduszek crash data , reset DPF, adaptacja ....

sidewind76

Gaduła
Punktów
7
Miasto
sosnowiec
Jak się jakieś trafi pod rękę jak najbardziej mogę sprawdzić
co do dpf to powiem tylko tyle że robi i to dobrze ale tak jak mówię czasem trzeba głębiej szukać wybierać inne opcje silnikowe i wtedy działa jak należy
Jest kilku kolegów którzy mają ten sprzęt specjalnie z kolegą z tego forum założyliśmy taki zbiorczy temat aby wpisywać tam krzaki które używający tego sprzętu trafiają jest w dziale diagnostyki
Odzew był mizerny a ten diagnoskop ma fajna opcję robienia screnów w trakcie badania zdjęcia które zostały by w klejone w tym czy innym temacie natychmiast zostały by przesłane do osoby programującej Xtoll celem usunięcia krzaków
Należy też zaznaczyć czy diagnoskop ten kupiony jest w polsce z oficjalnej dystrybucji czy sprowadzony z chin od niby oficjalnych sprzedawców

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
Witam mam w planach kupic xtoll ps 90 Przetestuje i podziele sie opinia sprawdza jak sie ma do Gutmana megamax42 Cdif3 I diaguna Luncha.

Do góry Bottom