• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Diagnosta samochodowy - jak zostać po zawodowej?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
nie koniecznie o kierunku samochodowym
przeczytaj cały temat i potem komentuj, chodzi o praktykę, ile lat praktyki po jakiej szkole. Jeżeli chodzi o jak najmniej lat to profil samochodowy...;)
Ja mam techniczne ekonomiczne i musiałem udokumentować trochę więcej lat i (własną działalność w tym)oczywiście mechanika pojazdowa.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
nie musisz mieć ukończonej szkoły o profilu samochodowym,musisz mieć szkołę o profilu technicznym i do tego odpowiednie lata praktyki,jako mechanik,pomocnik diagnosty itp.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
no tak napisałem, a chodziło koledze o wykształcenie bo nie ma lat doświadczenia...więc musi mieć techniczne samochodowe.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
no tak napisałem, a chodziło koledze o wykształcenie bo nie ma lat doświadczenia...więc musi mieć techniczne samochodowe.
nie musi mieć technicznego "samochodowego" musi mieć techniczne jakiekolwiek może być po technikum gastronomicznym i mieć np 4 lata praktyki w warsztacie lub na skp i już spełnia wymagania według stanu prawnego na dziś,i nie kop się z koniem bo właśnie przyszedł do nas na stację kolega który ma technikum budowlane i spokojnie zrobił kwity i pracuje jako diagnosta

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
kiedy ja robiłem, to musiałem mieć 8 lat praktyki, teraz przepisy się zmieniły, a od 2018 roku znowu się zmienią...
i nie mam zamiaru z nikim się kopać, teraz jest trochę łatwiej spełnić wymagania.

Do góry Bottom