• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Diagnostyka Chrysler Town Country

Zibi367

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Kiepski rozruch

Błagam o poradę. Mam chryslera Town & Country z 2011r 3,6L i mam problem z rozruchem silnika. Raz zapala prawidłowo na dotyk a następnym razem za trzecim czwartym razem. W warsztacie wymienili mi pompę paliwa i miało być dobrze. Jest źle. Wymienili mi przekaźnik w module bezpieczników też jest źle. Powiedzieli że to może być cała skrzynka z bezpiecznikach do wymiany. Kupiłem wymienili i dalej jest to samo. Pomocy !!!!!!! Co to może być ?

Ostatnia edycja:

Blue Planet

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wolsztyn
eblueplanet.pl
Nie jestem specjalistą od LPG ale wydaje mi się, że niektóre instalacje miały taką opcję odpalania awaryjnego bez startu na benzynie. Może trzeba dopytać gazownika.
Z innego forum:
"nacisnąć B/G przy wyłączonej stacyjce
trzymając wciśnięty B/G uruchomić silnik"

MarkusCal

Początkujący
Punktów
0
Dzwoniłem do gazownika i pierwsze to odradzał ale spróbowaliśmy i nic nie wyszło, zamroziłem wtryskiwacze i całkowicie miałem problem z odpaleniem :) ale po godzinie udało się odpalić. Teraz zostało to ciśnienie paliwa.
Zastanawiam się jeszcze nad akumulatorem. W zeszłym tygodniu miałem problem ze skrzynią biegów bo nie zmieniała biegów. Wyskoczył mi błąd P0882 (niski sygnał wejściowy mocy na module sterujący skrzyni biegów). To są tylko moje przypuszczenia ale i tak muszę sprawdzić akumulator czy się nie kończy.

MarkusCal

Początkujący
Punktów
0
Ponad 130 tys km.
Problem z akumulatorem ROZWIĄZANY - całkowicie wysiadł i wymieniony na nowy. Odpalił od strzału ale sprawdzę przez jakiś czas czy TO akurat było przyczyną. Mam teraz przez weekend trochę jazdy to będzie okazja sprawdzić zapalanie i skrzynię. Dam znać jak pójdzie.

MarkusCal

Początkujący
Punktów
0
Po wymianie akumulatora jest ok z zapalaniem. Odpalałem po kilka razy na zimnym i na ciepłym silniku i odpala.
TYLKO JEST MALE ALE
Nie wiem o co chodzi ale ciągle pracuje pompa paliwa. Pracuje przy wyłączonym silniku, bez kluczyka w stacyjce i pracuje też przy pracy silnika na gazie.
Może dlatego nie ma problemu z zapalaniem tylko niedługo będę miał znowu problem z akumulatorem

Do góry Bottom