• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

DiagProg4 - Za i przeciw?

eMWu

Początkujący
Punktów
3
Miasto
0x0BADDEAD
Cześć,
Potrzebuję sprzętu, który umożliwi mi dopisywanie kluczy oraz kodowań (szczególnie lamp UK/US<->EU, Halogen/Xenon, Halogen/LED) w markach takich jak BMW, MB W204/205/212/447, na chwilę obecną takie rzeczy robię jedynie w znienawidzonej grupie VAG, JLR i Ford.

Nie interesują mnie funkcje związane z licznikami, bo nie chcę się bawić ani w szafy ani w radia/navi, bedzie to nich sobie będzie, ale nie jest to dla mnie najistotniejsze.

Ostatnio doszły mnie słuchy że DiagProg4 robi większość intersujących mnie kodowań jednak nie dostałem wszystkich odpowiedzi na moje wątpliwości. Stąd pytania:

1. Czy DP4 zrobię kodowania ILS/LED w MB W205/W212/W447? Czy jest konieczne kodowanie online.
2. Czy DP4 zrobię kodowanie po wymianie lampy używanej w W205/212/W447 (podmiana P'n'P nie uruchamia lampy, pomimo zgodności kodów części i sterownika).
3. Czy DP4 umożliwia kodowanie lamp Halogen <-> LED BMW np F30?

Jak ten sprzęt wypada w kwestii kodowań, czy robi awaryjne wypalania DPF (sprzeczne dane)?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Daro126126

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Małopolska
Cześć,
Potrzebuję sprzętu, który umożliwi mi dopisywanie kluczy oraz kodowań (szczególnie lamp UK/US<->EU, Halogen/Xenon, Halogen/LED) w markach takich jak BMW, MB W204/205/212/447, na chwilę obecną takie rzeczy robię jedynie w znienawidzonej grupie VAG, JLR i Ford.

Nie interesują mnie funkcje związane z licznikami, bo nie chcę się bawić ani w szafy ani w radia/navi, bedzie to nich sobie będzie, ale nie jest to dla mnie najistotniejsze.

Ostatnio doszły mnie słuchy że DiagProg4 robi większość intersujących mnie kodowań jednak nie dostałem wszystkich odpowiedzi na moje wątpliwości. Stąd pytania:

1. Czy DP4 zrobię kodowania ILS/LED w MB W205/W212/W447? Czy jest konieczne kodowanie online.
2. Czy DP4 zrobię kodowanie po wymianie lampy używanej w W205/212/W447 (podmiana P'n'P nie uruchamia lampy, pomimo zgodności kodów części i sterownika).
3. Czy DP4 umożliwia kodowanie lamp Halogen <-> LED BMW np F30?

Jak ten sprzęt wypada w kwestii kodowań, czy robi awaryjne wypalania DPF (sprzeczne dane)?

Z góry dzięki za odpowiedzi
Cześć Kolego czy udało ci sie uzyskać wystarczające info? Chciał bym kupic też teraz jakiś sprzęt i zastanawiam sie nad tym Diagprog4 ale bardzo mało info o nim jest możesz coś doradzić jeśli miałeś już z nim do czynienia , pozdrawiam Darek

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Tez mysle wziac dp4 i sam jestem ciekaw jak to z tymi kodowaniami jest. Co do licznikow samych to jak sie orientowalem to number 1

Do góry Bottom