• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dlaczego ludzie myślą, że gazownik pacuje za pieć dych?

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Jeszcze brakuje jeb.c gazowników! Autor i tak ma dola

Bez przesady :).
Do założenia tematu skłoniła mnie opinią jaką wystawił koleś który przez telefon dowiedział się ile kosztuje wymiana filtrów i się zbulwersował.
Gostek mówi przez telefon że chce zrobić serwis ale on już ma swoje filtry i tylko chce żebym ja je wymienił.
No dobra myślę, powiem mu połowę stawki.
Paaa....nie tyle za wymianę filtra!!!!!
Do niczego nie doszło ostatecznie.

Kilka dni później widzę na mapie googla opinię tego gostka. Oczywiście 1 gwiazdka i roszczeniowy komentarz.
Właśnie takie gostki jak ten opisany skłonił mnie do założenia tematu.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Napisz mu odpowiedź, chyba możesz. Ostatecznie nie martwił bym się fiutem, ale odpowiedź konieczna żeby następny wiedział o co chodzi. W Warszawie na zmianę filtra gazowego myśli że zapłaci mniej, niech jedzie do Kazia do stodoły, może nie pierdalnie dach do nieba. Ostatecznie zawsze liczę 50% więcej za robotę jak klient ma swoje graty, a jak jeszcze nie pasują!!! to 100%. Dawno już nie miałem klienta ze swoimi gratami, od uczyłem ich i tyle. Trzeba mieć jaja. Klient to psycholog i wyczuje czy skaczesz koło niego, czy krótko i na temat...spróbuj. U mnie krótko i na temat i na brak roboty nie narzekam.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Robiłem wymianę oleju w daci ....dostęp do filtr oleju po wymontowaniu garmażerki gazowej
Nie tak to ma wyglądać

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Oni robią tak jak im wygodniej.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Bez przesady :).
Do założenia tematu skłoniła mnie opinią jaką wystawił koleś który przez telefon dowiedział się ile kosztuje wymiana filtrów i się zbulwersował.
Gostek mówi przez telefon że chce zrobić serwis ale on już ma swoje filtry i tylko chce żebym ja je wymienił.
No dobra myślę, powiem mu połowę stawki.
Paaa....nie tyle za wymianę filtra!!!!!
Do niczego nie doszło ostatecznie.

Kilka dni później widzę na mapie googla opinię tego gostka. Oczywiście 1 gwiazdka i roszczeniowy komentarz.
Właśnie takie gostki jak ten opisany skłonił mnie do założenia tematu.
Dziwią mnie nadal tacy ludzie, po tylu latach nadal mnie dziwią ale to pewnie dlatego że ja szanuję pracę ludzką, taki gość jak ten powinien być skazany na kika miesięcy przymusowych robót na warsztacie:rolleyes: żeby się dowiedzieć jak to jest, jaki to miód

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
W wojsku testowano zasadę, że jak nie przez głowę to przez nogi, ale uwierz mi, że nie każdy to i tak przyjmował, spływało jak po kaczce i dalej swoje. To taki typ klienta. NIE ZROZUMIE.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
nie do końca tak jest Pany. wiele osób uważa że jak przywiezie swoje filtry to narobi mniej kłopotu i wcale nie chodzi kase.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
A ile bierzesz za założenie na popularne 4 cyl. graty dostarczone , gaz wbity ?

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
ja banki po oleju wycieram , wkladam na dywanik pasazera , na pytanie czemu tak , odpowiadam : + 5zł utylizacja. zawsze zabieraja , i wyrzucaja w okolicznych smietnikach. czekam tylko na moment i zadzwonie po odpowiednie sluzby , skoro 5 zł na utylizacje za malo , to 300 albo 500 za wyrzucanie odpadu niebezpiecznego nauczy o co w tym wszystkim chodzi.

wyderka

SuperMechanior
Punktów
-77
u nas na Podhalu to same dziady i krętacze, znam dosłownie 1 któremu dał bym auto, kasę za montaż to jest komu wziąć, baaa jeszcze na podzespołach zarobi, aleeee żeby to zrobić porządnie to się nie da.
Więc sam stwierdzam po paru montażach w moich autach, większość z was to kurr... i nie chluje, sami zapracowaliście sobie na taką opinie.

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Ten medal ma dwie strony.
Klient chce tanio, taniej , jeszcze taniej.
Dlatego montaże wyglądają jak wyglądają.

Klienci dostają to za co płacą. Samo tego chcieli.
A to że maja głowę napchaną nierealnymi fantazjami to do kogo pretensja?

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
7 lat pracowałem w gazie, głównie montaż plus w wolnych chwilach serwis. Robiliśmy ponad 500 montaży rocznie ( 4 osoby na auto, na luzie szły trzy dziennie), połowę aut robiło się z zamkniętymi oczami. Odsetek niezadowolonych kilka, kilkanaście osób na rok co procentowo daje margines ( najczęściej auta trupy co na benzynie ledwo żyły).
Poszedłem na swoje i nawet nie myślę o montażu, serwis okazjonalnie i to tylko znajomym. Podejście klientów do napraw gazu a do mechaniki jest zdecydowanie inne.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Bo gazer to ani mechanik ani ślusarz takie ujwieco, ale ja sobie tych ludzi bardzo uważam , bo tak pooopieeer auto to mistrzostwo świata - a ja mam zarobek i to się liczy ... Wyjaśnijmy sobie , żeby zostać gazerem trzeba opanować umijętność trzymania wiertarki w ręku .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Bo gaziarz musi być trochę mać gyverem, wymyślić jak to sprawić żeby auto wyprodukowane do pracy na benzynie pracowało na LPG a jakość montażu to już tak naprawdę jest kwestia poczucia estetyki montera i tego czy ma wyobraźnię, czy myśli do przodu

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
tu się zgodzę to tak jak koń i koniak ... albo jak ręka i Renia ....

Do góry Bottom