• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dmuchawa w Lagunie 1 nie działa

AlfaUranos

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szwecja Gävle - Gävleborg
W lagunie 1 z 1999 roku 2.o z klimatronikiem wysiadły nawiewy . Panel klimatronika wyświetla wszystko co trzeba, lecz nic się nie dzieje. Dmuchawa nie działa . Sprawdzałem czy jest napięcie na kostce zasilającej dmuchawy , lecz nic nie ma . Może to jakis pzekaznik tylko ktory ? Bezpieczniki w skrzynce glownej pod kierownica sprawdzilem i sa ok . Moze to ktorys z przekaznikow w panelu pod kierownica . Czy ktos wie od czego ktory jest ? przekazniki.jpg

AlfaUranos

Początkujący
Punktów
0
Miasto
JUż wiem, płytka z rezystorami znajduje sie za schowkiem na desce po stronie pasażera, więc należy ją zdemontować. Tylko nad schowkiem jest air bag , wiec muszę sie z tym zmierzyć.Może w weekend dam rade..

AlfaUranos

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Witam, proszę jescze o ewentualną poradę w powyższej kwestii rezystora. Dzisiaj usiłowałem zdemontować schowek po prawej stronie deski pulpitu, który chroni prawdopodobnie dostępu do elektroniki i sterowania dmuchawą , również być możne płytki z rezystorem.NIestety nie mogę go wyciągnąć. Nad nim bezpośrednio znajduje sie air bag pasażera i nie chce niczego na siłe... Schowek jest przykrecony od srodka 4 śrubkami torx T25 , 3 z nich dostępne po odklejeniu małego filcu na dole schowka , i 1 u góry, ale coś go jeszcze trzyma .Czy ktoś posiada jakąs wiedzę na ten temat jak go wyjać bo nie mage sie niczego doszukać, a nie chce nic rozwalić. .. Będę wdzięczny. Mam service manual do laguny , ale tam nic na ten temat nie ma ...

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Czy aby napewno tam jest ten rezystor dmuchawy bo megana akurat miała na podszybiu .

Do góry Bottom