• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

dobór głośnika :)

przytulak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
płock
Mam sprzęt : radio Sony 4x 55 nazwy nie znam wzmacniacz MTX tc3002 300wat RMS podobno szczytowa to ponad 1000wat, głośnik także MTX nie znanej mocy, mój problem polega na tym ze głośnik się spalił a naprawdę chodził porządnie i chce go wymienić na inny tylko nie wiem jaki . Proszę o pomoc ludzi którzy wiedza na temat co nie co proszę o nazwę głośnika albo jakiś link z allegro itp.
Pozdrowienia dla mechaników:)

Punktów
0
Panowie nie chcę spamować i zakładać nowego tematu potrzebuję jakiegoś dobrego sprzętu audi do mojego auta- cena to tak do max 1500? polecicie coś godnego uwagi, bo totalnie się na tym nie znam

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Niedawno przerabiałem taki temat u siebie w aucie. Wiele się naczytałem i straciłem czasu bowiem powiem, że nie ma to jak wizyta u fachowca od car-audio. Trafiłem akurat na zakład który doradził nie naciągając na koszty. Podsumuję to tak:
- podstawa do wygłuszenie drzwi - dobra mata najlepiej Dynamat na wnętrze drzwi i to miejscowo wystarczy
- wytłumienie drgań boczka drzwi przez podłoże filcowe
- dobry głośniki w zestawie, niski i wysoki ton koniecznie głośniki parowane np. Morel, JBL
Po takim zabiegu okazało się u mnie, że radia nie musiałem już wymieniać. Gra zadowalająco i to bardzo.
Koszt poniżej 1000 zł