• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Doblo,partner/berlingo a moze combo?

Kopigon

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
krakow
Witam, powoli przymierzam sie do zmiany wozu, generalnie samochodem bede jezdzil do pracy ok 3km w jedna strone , no i z uwagi na zawod bede czasami potrzebowal przewiezc cos wiekszego,typu kompresor badz jakies kosiarki , podkaszarki. a okazyjnie mam nadziej zmiescic tam motocykl enduro :D raczej celuje w wersje osobowe i ewentualnie demontaz foteli, dotychczas jezdzilem dieslem i w sumie tak tez moglo by zostac natomiast lpg tez jak najbardziej biore pod uwage. chcialbym wydac maxymalnie do 9-10 tysiecy. co wybrac? pozdrawiam

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
Mam berlingo z 2013. Na stale w bagazniku wozek narzedziowy 7 szuflad zaladowany na full lewarek uniwersalne kolo zapasowe plus jeszcze are pojemnikow. spalanie okolo 8L non stop jazda wieszosc po miescie. Wczesniej miałem berlingo z 2005. Uzywane tak samo. Dla mnie nie ma lepsego auta do tego co robie. oczywiscie 5 foteli zamontowane na stałe. Auto poprzednie jak i obecne naprawde ma ciezki zywot. non stop załadowane okolo 300 kilo narzedzi i srub. Berlingo naprawde polecam

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Ja jeżdżę fordem connect. Jego największym plusem jest tylne zawieszenie. Niezniszczalne resory które udźwigną nawet i tonę bez problemu. No i paka duża.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Ja sobie chwale doblo w 1.9 jtd.

Kopigon

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
krakow
Szczerze to najbardziej właśnie myślałem nad doblo że względu rowniez na tylny zawias resorowy. A jaki motor w fordzie?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Pewnie 1.8 tddi/tdci

Do góry Bottom