• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dobry i sprawdzony miernik lakieru - poszukuję porady

MariuszSzZ

Nowy
Punktów
0
clinic4car.pl
Zamierzam zakupić miernik grubości lakieru, natomiast chciałbym poznać opinię specjalistów, co możecie mi polecić? Na rynku dostępne są testery o różnej budowie i specyfikacji, wybrałem kilka modeli. Czy mieliście styczność z którymś z nich? Będę wdzięczny za radę.

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Polecam ci dobry i niedrogi prodigtech. Koło 200 zł mierzy stal,ocynk i aluminium. Koniecznie weź wersję z sonda na kablu

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Ja mam GL-PRO-6-FAZ . Dzięki kanałowi na youtube "motodzienik" kupiłem go za 300 zł .

Robert81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Zamierzam zakupić miernik grubości lakieru, natomiast chciałbym poznać opinię specjalistów, co możecie mi polecić? Na rynku dostępne są testery o różnej budowie i specyfikacji, wybrałem kilka modeli. Czy mieliście styczność z którymś z nich? Będę wdzięczny za radę.
Na wstępie powinieneś powiedzieć nam coś więcej jakie są Twoje wymagania odnośnie miernika. Dodatkowo wspomniałeś, że już wybrałeś sobie jakieś modele ale nie napisałeś jakie.
Jeśli miałbym polecać tak o, bez znania Twoich potrzeb to polecę miernik, którego używam od lat czyli P-11-S-AL od Blue Technology. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie tego miernika to wal śmiało :) Korzystałem też z innych mierników ale ten przypasował mi najbardziej. Nie tak dawno wypuścili nowszą wersję tego miernika, czyli P-13-S-AL. Pewnie gdy mój 11 wyzionie ducha to wypróbuję nowy model ale "jak na złość" nic się nie dzieje od lat. Pozdrawiam i proszę doprecyzuj zapytanie żebyśmy mogli lepiej pomóc.

robertson7

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Cieszyn
mitsubishi-blog.pl
Znajomy ma czujnik lakieru marki Prodig-Tech i sobie chwali. Jakość pomiaru bardzo dobra, czytelny wyświetlacz, a urządzenie poręczne. Dobre opinie słyszałem jeszcze o GL-PRO-2FAZ, jednak nie korzystałem. Poszukaj coś na necie, poczytaj opinie, a na pewno coś znajdziesz :)

Do góry Bottom