Nie zmienia to faktu, że DS438 nie istnieje... Takie coś jak DS436, 904, 907, 936 jak najbardziej. Do czego zmierzam. Ano do tego, że chciałem mieć pewność, że poprzednik pisząc DS438 (błędnie) miał właśnie na myśli "produkt" tupu V-scan (dokładnie chiński Carecar C68). W tamtym roku miałem do czynienia z DS904 - 4wybrane marki w cenie jedynie 999 PLN- stan na listopad 2016). Niestety zawiodłem się na tym sprzęcie pomimo iż wersja 904 miała mieć full możliwości łącznie z funkcjami inżynierskimi. Potrzebowałem diagnozy 407 z silnikiem 2.0 HDi oznaczenie RHR. O ile po OBD - ogólnym jakieś tam skromne parametry podawał to na dedykowanym oprogramowaniu wszystko było rozjechane - prędkość obrotowa silnika, temperatury, doładowanie, korekty wtrysków itp. itd. Zgłosiłem problem do dystrybutora.... (ale o tym później). Kolejny samochód - Passat B5 '98 1.6 benzyna - zero komunikacji!!! Kolejny audi A6 z silnikiem z niechlubnym silnikiem 2,5 TDi- sytuacja podobna ale coś tam odczytał ale już nie pamiętam co. Dział techniczny tłumaczył, że radio nieoryginalne itp... Co do 407 to "inżynierowie" mieli załatwić problem - jednak po 3 miesiącach zbywania wyszedłem z podaniem o zwrot kasy w związku z niezgodnością towaru z umową. Kasę zwrócono bez żadnych problemów - za to duży plus (zresztą kontakt z działem technicznym też oceniam na db+). Może to pojedyncze przypadki, na które akurat ja trafiłem i wam akurat ten sprzęt się sprawdza w 100% jednak ja osobiście bym komuś do warsztatu tego nie polecił. Już prędzej Autela np z serii MD (też viaken tym handluje) niż Vscana w podobnych pieniądzach. Acha - nie jest to żadna antyreklama sprzętu a jedynie moje subiektywne doświadczenie z nim związane. Na wszystkie zrzuty wobec ww sprzętu posiadam dokumentację mailową prowadzoną z działem obsługi firmy...