• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dokręcanie śrub

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Ale zawsze sprawia mi trudność dokręcanie delikatnych elementów, potem sprawdzam czy podokrecane a na końcu i tak zastanawiam się czy odpowiednio mocno skręciłem.
myślę że każdy się zgodzi. to czego Ci brakuje kolego to doświadczenie i praktyka Nie każdy rodzi się mechanikiem tak jak i nie każdy potrafi śpiewać. Jeśli każdy mechanik miałby sprawdzać dynamometrem wszystkie wkręty i śruby to k×××××icy by dostał musisz być pewny tego co robisz. A jak popelnisz blad to sztuka polega na tym jak więcej tego błędu nie popelnic .

Tomek 540zhg

Początkujący
Punktów
1
Nie no z tymi 1do 5 nt wiecie poprostu taką znalazłem informację dokrecałem wszystko na czucie normalnym kluczem, właśnie jak piszecie można dostać nerwicy sprawdzajac wszystko dynamo chyba wszystko opiera się o doświadczenie.

Tomek 540zhg

Początkujący
Punktów
1
Panowie pociągnę trochę temat dalej, dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Teraz odwrócę pytanie co powinno się skręcać właśnie kluczami dynamometrycznymi padła już głowica stopa korowodu, może świece?

Tomek 540zhg

Początkujący
Punktów
1
Wychodzi tak naprawdę teoria skręcania dynamo trochę odbiega od rzeczywistości po pierwsze często brak miejsca żeby podejść kluczem po drugie skręcanie używanych elementów które już nie będą tak wytrzymałe jak przy pierwszym montażu. Chyba że coś źle myślę .

Do góry Bottom