Gorzowiak
Zweryfikowany Mechanik
Jest jakiś sposób na dopasowanie używanego ELV do golfa 7 MQB 5Q0905861A?
VVDI 2 ma opcję załadowania zawartości eeprom z ELV aby dopasować do licznika , ale nie wiem czy aby na pewno dotyczy to wszystkich rodzajów ELV. Wymontowałem płytkę z blokady, widzę dwie pamięci eeprom, jeden to na pewno nie 95xxx, drugi tak zalany lakierem , że nic nie widać , no i lokalizacja trochę ryzykowna do wylutu więc może da się to ogarnąć w jakiś inny sposób, szczególnie , że nie jestem pewny czy ten typ elv jest możliwy do ponownego użycia.
VVDI 2 ma opcję załadowania zawartości eeprom z ELV aby dopasować do licznika , ale nie wiem czy aby na pewno dotyczy to wszystkich rodzajów ELV. Wymontowałem płytkę z blokady, widzę dwie pamięci eeprom, jeden to na pewno nie 95xxx, drugi tak zalany lakierem , że nic nie widać , no i lokalizacja trochę ryzykowna do wylutu więc może da się to ogarnąć w jakiś inny sposób, szczególnie , że nie jestem pewny czy ten typ elv jest możliwy do ponownego użycia.

bo lepiej mieć niż nie mieć a koszty zwracają sie po jednej operacji dodania klucza. Co do eep z licznika, to jak dla mnie jest to potrzebne w przypadku dodawania klucza z flash i eep oblicza cs na tym robi dealer key i dodajesz . To moja teoria nie wiem jak w tej marce jest to rozwiązane. W ramach pomocy wrzuciłem scr z im608. Adapter apb131 wykorzystasz też do nissana.