• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Drgania na zimnym bmw e46 330d

misza89

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radzyń Podlaski
Witam. Sprawa wygląda tak. Występują drgania na zimnym silniku tak jakby wibrowala osłona silnika (te plastiki) w momencie gdy ściągam pasek wieloklinowy napędzający pompę wody,wspomagania i alternator to wibracje nie występują.
Pompa wody nowa,pasek wieloklinowy jest nowy contitech,napinacz z rolka w raz z ramieniem wchodzącym w ten napinacz nowe firmy ina, kolejne dwie rolki wymienione,podmieniona pompa wspomagania na drugą, podmienione kolo pasowe i cały czas ten dźwięk występuje. Ściągam pasek i błoga cisza. Nawet alternator był podmieniony na drugi i dalej to samo. Nie mam już pomysłu. Jak jest rozgrzany to cisza, bez paska tez cisza. Z rana około 5 stopni wibruje . 5 minut pochodzi i jest ok. Myślałem że dwumas ale ściągnąłem pasek i cicho. Jak ktoś trafi z diagnoza to wysylam litra Jacka Danielsa

Ostatnia edycja:

misza89

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radzyń Podlaski
kolego szykuj tego litra znam temat !!!! w e60 przerabiałem to:D:D:D:D cena w granicach 900-1200
Słucham, tylko nie pisz ze kolo pasowe bo wsadziłem drugie i nawet dźwięk się nie zmienil. Nie wierzę że jakby było walniete drugie z podmianki to byłby taki sam dźwięk. Każde wali inaczej ale słucham zamieniamy się w słuch ☺

tam masz silnik M57???
Tak

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
no dokładnie kolo pasowe :D:D:D:D:D pewnie uzywane było ? one miały wade u klienta mojego chyba ze 4 uzywane byly wsadzane i dupa dopiero nowe nie pamietam z czego bylo załozone i dziala tam sa dwa paski na jednym kole

filmik tylko przykład ale koła te same;)

stary gosc ma BMW niech nie oszczedza na tym

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
zobacz jak ono jest zbudowane ;)

poswiec sobie na to koło jak silnik chodzi i zobaczysz jak bije albo

Do góry Bottom