• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

DS3 uszkodzonu - czy się opłaca

pmcar

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam,
Co sądzicie o takim DS3 ? :
https://www.otomoto.pl/oferta/citro...-czujniki-parkowania-ID6z1J7T.html#844cf9cd60
Z zewnątrz nie duże uszkodzenia. Zawieszenie po lewej wymienione na jakieś stare żeby tylko auto stało. Generalnie lewa strona zawieszenie do wymiany, pewnie w całości (a co za tym idzie do wymiany część prawej strony). Poduszka fotela i kurtyna wystrzelona. Skradziono deskę z kokpitu. Silnik pracuje bardzo ładnie. Poza opisanymi uszkodzeniami auto w oryginale. Przebieg ciężko potwierdzić ale możliwe,ze prawdziwy.Tylko jeden kluczyk, więc zapewne ubezpieczalnia ma drugi - szkoda całkowita.
Proszę o opinie za ile się opłaca kupić takie auto bo 22tys to wydaje mi się za dużo przy tych uszkodzeniach.
Czy jest możliwe, że przednie poduszki faktycznie nie wystrzeliły?
pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
nie warto,jak nie ruszonego kupi pewnie za 30 albo z niewielkim hakiem.
tego zrobisz i zaoszczędzisz może tysiąca max do trzech i będziesz jeździł dalej autem bitym,sorry nie obraz się ale tj taka mentalność polaka.
Tez mam DS tylko 4.Kupilem w calosci nie ruszonego i nie wyjechanego.Kosztował mnie ok 8 tysi więcej jak wszystkie ulepy,ale wartało.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Nawet jak go naprawisz i będziesz chciał sprzedać to będziesz miał problem.. będą chodzić z miernikami i mierzyć Ci całego, lub z lakiernikami..

pmcar

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Dzięki za odzew. Też obawiam się późniejszej sprzedaży, ale po naprawie jeździł bym nim 3-4 lata. Trochę mnie kusi kupno. Po naprawie całe zawieszenie przód byłoby nowe , więc spokój na długo. Ile byście za niego dali przy kupnie dla siebie?

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Nie kupowałbym go dla siebie.. Bo oszczędność wyjdzie Ci bokiem..

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Kupisz taniej a jak znam życie to i tak dołożysz do giełdowej , albo lepiej.

A

Anonymous123

Pare dni temu wydalem klientowi auto, które kupił o 6 tys taniej (35%) z pozoru latwym w naprawie uszkodzeniem silnika. Dołożył jakoś 9 tysięcy aby silnik normalnie chodził a podczas naprawy wyszlo dodatkowo ze jest to przerobiony RHD. Jak kupujesz dla siebie to kup cale, kompletne, sprawdź kazdy detal i nie kupuj oczami.

pmcar

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Dzięki Panowie za wypowiedzi, zapewne macie rację w tym temacie.

Do góry Bottom