• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ducato II 1.9td 82km 1998r

konda2020

Początkujący
Punktów
0
Miasto
opole
Witam serdecznie.
Mam problem z Moim Fiatem ducato 1.9td 82km silnik fiatowski.
Na początek pytanko co do rozrządu wiem jakie znaki na wałkach, ale nie moge sobie poradzić z pompa wtryskowa, na kole sa 2 znaki. Wobec którego znaku się sugerowac? Wszędzie gdzie szukam piszą ze tam jakas śrubka czy bolec 8mm ale akurat w moim nie ma żadnego miejsca żeby tam ćoś wsadzić. :-/ prosze o pomoc

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak sobie nie możesz poradzić, to po co się wziąłeś za to?:bored:
Zaprowadź auto do mechanika- on sobie poradzi:D

mordeto

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Sosnowiec
Nie ma włosów to nie wiadomo gdzie wsadzić ...
Dwa kołki m8 x 125 w najbardziej zewnętrzne otwory w kole pompy powinno pasować jak będziesz miał wałek i wał też zablokowany.
A jak nie chcesz narobić bigosu to daj do komuś co to ogarnia na codzień.

konda2020

Początkujący
Punktów
0
Miasto
opole
mordeto te 2 kolki wiem o ktorych dziurach w kole piszesz ale w bloku nie widać miejsca zeby to sie zablokowalo na bloku

Dwa kołki m8 x 125 w najbardziej zewnętrzne otwory w kole pompy powinno pasować jak będziesz miał wałek i wał też zablokowany.

mordeto te 2 kolki wiem o ktorych dziurach w kole piszesz ale w bloku nie widać miejsca zeby to sie zablokowalo na bloku

Ostatnia edycja:

konda2020

Początkujący
Punktów
0
Miasto
opole
a wałek zablokowałeś?
wałek korbowy i rozrządu mam zablokowany, wiem jak to złozyc tylko że na wałkach sa znaki ustawisz idealnie na znak, ale z pompą spoko bo kluczem przytrzymam i tez założe tylko po prostu niewiem na ktory znak ustawic. Na osłonie jest trójkącik ale kolo zebate pompy ma 2 znaki jest jeden i 2 jest 6 zębów dalej. powidz zeby tymi kolkami tylko nie zabardzo wiem jak to zablokuje, np w innych samochodach jest ze jest dziurka i w kole i w bloku a tu niema

mordeto

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Sosnowiec
odkręć 1 wtrysk przewód gumowy na wężyk i patrz jak będziesz kręcił w którym momencie daje.. a najlepiej posłuchaj rady kolegów i załatw kogoś żeby ci to ustawił

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
OJP tumblr_n23jmcFkHO1sm15ybo1_400.gif zero inwencji !!! :mad: Jak sobie zablokujesz wał i wałek to koło pompy samo ci się ustawi na właściwy punkt- zaznaczasz sobie i już masz ustawienia pompy - nie to będzie kombinował jak koń pod górkę !!!:confused:
Brak słów...:meh::banghead:

konda2020

Początkujący
Punktów
0
Miasto
opole
odkręć 1 wtrysk przewód gumowy na wężyk i patrz jak będziesz kręcił w którym momencie daje.. a najlepiej posłuchaj rady kolegów i załatw kogoś żeby ci to ustawił
Dzieki wielkie busik chodzi, naprowadziłeś mnie tym wtryskiem

OJP Wyświetl załącznik 20054 zero inwencji !!! :mad: Jak sobie zablokujesz wał i wałek to koło pompy samo ci się ustawi na właściwy punkt- zaznaczasz sobie i już masz ustawienia pompy - nie to będzie kombinował jak koń pod górkę !!!:confused:
Brak słów...:meh::banghead:
JP jaki ty masz tok myślenia. Dla jasności silnik był skladany z 2 czyli blok silnika osobno głowica i osobno pompa. czyli nie miał założonego paska rozrzadu. Ptyanie było proste dla kogoś kto wie ktory znak pomy do czego. Nie znasz odpowiedzi na zadane pytanie to sie nie wciskaj, bo kazdy najlepiej potrafi napisać zawieś do mechanika. pozdro temat do zamknięcia

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Dla mnie to mogłeś składać i z 10:bored:
A twoja wiedza na temat budowy i działania silników ZS jest równa zeru...:meh: To co napisał kolega mordeto to podstawy, których jak widać nie posiadasz:meh:
Ale ty pewnie jesteś ,,mechanior,, że cho... cho...:shifty:

Do góry Bottom