• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dwa foteliki i jedna osoba w drugim rzędzie do 15 tysięcy

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Potrzebny samochód do którego załaduję z tyłu dwa foteliki z isofixem i top tether i żonę.
Do 15 tysięcy. Przede wszystkim żeby nie gniło( chociaż nie będę się pewnie wiązał zbyt długo). Mały diesel albo gaz.
-C4 GP ma teraz chore ceny i nie wiem jak z miejscem przy dwóch fotelikach
-Cmax jeszcze gorzej, środkowe miejsce jest węższe
-najchętniej coś w stylu Citroena Jumpy, ale ceny chore
-tourana/ Sharana nie chcę
-espace żona narzekała, że fotele za wysoko i ciężko jej dziecko zapinać
Ogólnie potrzebuję pomysłu, może pominąłem jakiś model warty zainteresowania. Chętnie z ostatnim rzędem chowanym w podłogę, ale niekoniecznie

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
312
-C4 GP ma teraz chore ceny i nie wiem jak z miejscem przy dwóch fotelikach
C4 bez problemu miesci nawet calkiem spora osobe na srodku i foteliki z top tether po kazdym z bokow. Rowniez srodkowe siedzenie w wersji GP ma isofix.
Ogólnie potrzebuję pomysłu, może pominąłem jakiś model warty zainteresowania. Chętnie z ostatnim rzędem chowanym w podłogę, ale niekoniecznie
Rozumiem ze wyznacznikiem jest szerokosc tylnej kanapy? Z MPV to Scenic - 3 niezalezne siedzenia podobnie jak w C4 i tez dostepny w wersji 7 siedzen. Motor masz 1.6 benzyna czy 1.5 diesel.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Zafira ma węższy środkowy, patrzyłem. Scenic 2 mi się okrutnie znudził, teść jeździ moim chyba 7 rok i zepsuć się nie chce, na handel miałem może kilkanaście sztuk i patrzeć na nie nie mogę już, cztery lata temu miałem grand scenica 3 i takiego bym teraz kupił, ale budowa w trakcie i szkoda pieniędzy na droższy. Voyager w 3 osobowej kanapie ma dwa isofixy?
Może być i 5 osobowy, nie jest to duży problem.
Gdzie te czasy kiedy scenica 3 czy smaxa za 12 tysięcy się brało ;)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Ja mam smaxa i sobie chwale, tylko ze nie ten budżet

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
312
Skoro piszesz ze sie budujesz to mozesz jakies Kangoo czy Berlingo z rozsuwanymi drzwiami? Siedzenia jak w C4, jest szeroko, a kanape mozna wyjac calkiem i miec czym wozic taki remont. Budzet 15 to wg mnie taki budzet ze nie ma co wybrzydzac, tylko jak sie znajdzie cos zdrowe to cyk myk kupic i niech zarabia na siebie.
Mi sie moj 10 letni Relay crew van w dieslu juz tez okrutnie znudzil, ale zarobil i zarabia na wszystko inne, wiec jest co jest. I tez naprawiam i handluje takimi prawie non stop, wiec wiem o co chodzi z tym "nie moge juz na to patrzec".
Pozdro

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Auta poszły w górę. Przykładowo pod koniec wiosny auto żony wystawiłem za 4.5 tys zł a sprzedał się po 2 miesiącach za 7.5 tys zl

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Mała aktualizacja, kupiłem 807 2.2 benzynę. Fajny samochód, jednak po zakupie wyszło kilka kwiatków i wraca na olx, szukałem innego egzemplarza, ale za coś sensownego trzeba dać powyżej 12 tysięcy.
Wczoraj upolowałem grand scenica 3. 1.9 dCi, z wyposażenia wszystko co chciałem, technicznie póki co bez zarzutu ( zrobiona trasa 250 km w zdecydowanej większości 150-170 km/h). Z wad brzydko poklejony przedni zderzak, raczej do wymiany, róg maski prostowany, prawy próg mocno wgnieciony, prawy tylny błotnik przy drzwiach brzydko szpachlowany, klima pusta. Czyli ogólnie normalny 13 letni samochód.
Dlaczego się nie sprzedał wcześniej? 462 000 przebiegu. A wygląda lepiej niż te perełki z Niemiec mające mniej niż 200 ;)
Cena? 7900 xD

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Szczerze gorsze kupowałem, zrobiłem już prawie 500 km i po prostu jeździ. Ten co miałem cztery lata temu był w gorszym stanie. Zapobiegawczo komplet panewek na korby, olej i rozrząd i będzie dobrze.
Rzadko cena świadczy o samochodzie, passat z tym przebiegiem by się sprzedał ale nie Francuz ;)

Do góry Bottom