• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dziura w progu VW Bora

Silverluna

Nowy
Punktów
1
Witam. Pisze z pewnym problemem. Otóż dzisiaj wieczorem, bo wyjściu z auta zauważyłam dziurę w progu, od strony pasażera. Ma nie więcej niż 10cm. I otóż moja zagwozdka, jak się tej dziury pozbyć ? Narazie przychodzi mi na myśl taśma montażowa żeby nic się tam nie dostawało. No i dodatkowo, jak pozbyć się tego twardego lodu przy kołach przednich ani nie zniszczyć samochodu i lakieru? To moja pierwsza tak zima z własnym samochodem stąd jestem zielona z sytuacja ??? Dziękuje za odpowiedz. :) 0866B2A7-85B0-4009-BB8A-851ADF556ED7.jpeg

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Nie garazujesz samochodu? Lód w plusowej temperaturze sam zleci a tak to można delikatnie go opukać ( ja np....czubkiem glanów jak za...e,to leci wszystko )
Z tą dziurą to ojej... sposobów jest multum pianka montażowa szmata beton trociny wszystko co podejdzie nawet puszka po fasoli:) i na to szpachla szpachla i jeszcze raz szpachla przycieramy podkład epoksyd i barana czarnego na wykończenie i na wiosnę auto do. "żyda" :)

P.s blacharz ci to ogarnie...bo sama raczej nie zrobisz tego.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
W lagunie żony ostatnio młotkiem i przecinakiem zbijałem, ale u mnie jest poniżej -10, dopiero dzisiaj odpuściło do -4, oczywiście nie do blachy :D znam magika co szpachlował na suchą bułkę

Do góry Bottom