• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dziwnie pracujący silnik w passacie B5 1.8T 97r

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
Witam Wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Od dłuższego czasu coś mi rzegota przy zapaleniu mojego passata B5. Rzegota Tak przy zapaleniu ciepłego silnika. Na zimnyn zdarzyło mi się to Chyba z dwa razy w ciągu Roku. Rzegotanie w dużym stopniu się zmniejsza( rzadziej i z mniejsza intensywnością odgłosu) po wymianie oleju 10w40. Rrzegotanie NIE występuje przy każdym zapaleniu ciepłego silnika. Bardzo proszę o pomoc.

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
piszemy przez "Ż"

i jest to kryptonim konspiracyjny Rady Pomocy Żydom.

ale pewności nie mam. :cool::)
ale o co chodzi bo nie rozumiem? Ja nie nawiazuje do kryptonimu żydów gdzie rzeczywiscie zegotac psize sie przez ,,ż'' Ja psize przez ''rz''poniewaz moje rzegotanie odnosi sie do pojecia takie jak m.in: grzechotac, wywolywac halas. Uczysz mnie pisowni a moze sam na ten temat poczytaj??

Lechtak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Wrocław
rzegotać

1. gwarowo: rechotać;
2. grzechotać, wywoływać hałas, uderzając w metalowe przedmioty, dzwonki itp.

Wracając do tematu. Pastuchy tak mają, jak regulator fazy pada......

Lechtak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Wrocław
Powinno być napisane „mojego passata B5. Rzegocze Tak przy zapaleniu ciepłego silnika" lub „ mojego passata B5. zaczęło Rzegotać Tak przy zapaleniu ciepłego silnika.

Tak czy inaczej, w tych padlinach regulator faz grzechocze.

Ostatnia edycja:

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
Powinno być napisane „mojego passata B5. Rzegocze Tak przy zapaleniu ciepłego silnika" lub „ mojego passata B5. zaczęło Rzegotać Tak przy zapaleniu ciepłego silnika.

Tak czy inaczej, w tych padlinach regulator faz grzechocze.
Dziękuję. Znaczy się ze chodzi tutaj o regulator faz rozrządu ? Zużycie tego Koła faz rozrządu ? Tylko który to jest rozrząd, ten na pasku czy łańcuchu? Dzięki. Ja w tych tematach to laik jestem a wreszcie chciałem się pozbyć tego problemu.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
a chcesz to dobrze zrobic? czy tylko zrobic???;) to Twoje auto wiec Ty decydujesz ;)

sam bedziesz robił???serio pytam

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
a chcesz to dobrze zrobic? czy tylko zrobic???;) to Twoje auto wiec Ty decydujesz ;)

sam bedziesz robił???serio pytam
Nie będę tego sam robił bo się na tym nie znam. Dlatego tutaj jestem bo nikt nie umie mi z mechaników których znam osobiście pomóc. NIE mają pojęcia tak naprawdę co to i to bagatelizuja a ja laik jestem a wiem ze NIE można tego dłużej bagatelizowac

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
no nie bo sie rozleci i bedzie """bieda""" placz i szukanie drugiego silnika;)
No właśnie jestem tego świadom. Nie chce dopuścić do tego więc dlatego szukam pomocy wśród fachowców. No dobrze Ale te zmienne faz rozrządu to koło zmiennych faz rozrządu to znajduje się w obu tych rozrzadach czy tylko w Tym Co jest pasek ?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
tam nie ma KZFR. z tyłu głowicy masz łańcuszek łączący wałki. a łańcuszek ma swój....

Do góry Bottom