Witam
Mam problem z zlokalizowaniem źródła problemu. Mianowicie mam dziwny dźwięk z silnika jak na zamieszczonym nagraniu i nie mogę dojść co to jest Dźwięk jak by z okolicy pompy oleju, bardzo podobny do dwumasy.
Występuje je on tylko na rozgrzanym silniku i nie zawsze. Raz jest raz go nie ma. Niestety większość czasu jest.
Wymienione w samochodzie zostało :
Dwumasa, sprzęgło, pompa oleju, rozrząd nowy, koło pasowe i cały osprzęt.
Po zdjęciu paska osprzętu dźwięk jest wciąż ten sam.
Ostatnio rozebrałem osłonę rozrządu i słuchałem stetoskopem i wyszło na pompę oleju. Niestety po wymianie wciąż to samo...
youtube.com
Dziękuję za pomoc z góry i pozdrawiam
Mam problem z zlokalizowaniem źródła problemu. Mianowicie mam dziwny dźwięk z silnika jak na zamieszczonym nagraniu i nie mogę dojść co to jest Dźwięk jak by z okolicy pompy oleju, bardzo podobny do dwumasy.
Występuje je on tylko na rozgrzanym silniku i nie zawsze. Raz jest raz go nie ma. Niestety większość czasu jest.
Wymienione w samochodzie zostało :
Dwumasa, sprzęgło, pompa oleju, rozrząd nowy, koło pasowe i cały osprzęt.
Po zdjęciu paska osprzętu dźwięk jest wciąż ten sam.
Ostatnio rozebrałem osłonę rozrządu i słuchałem stetoskopem i wyszło na pompę oleju. Niestety po wymianie wciąż to samo...
Volvo 1.6 d
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Dziękuję za pomoc z góry i pozdrawiam