• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

e46 wymieniona osłona przegubu a klikanie

DamianBuskoo

Uczestnik
Punktów
0
Witam Panowie wymieniałem osłonę przegubu bo wylatywał mi smar nie z osłony a z przegubu a na łączeniu z metalowej blaszki
nagrałem filmik

nie wiem czy tak ma być czy nie? chodzi mi o to jak wcisnę i wypuszczę w druga stronę takie klik i potem kilik

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Jak dobrze pali buta to tak zostaw.

DamianBuskoo

Uczestnik
Punktów
0
ale nie wiem o co chodzi heh? po prostu sam to robiłem i z drugiej strony gdzie przegub nie ruszany od nowości czyli 16lat to ręką dośc lekko można półosią ruszać a ten co robiłem to już ciężej chodzi jeśli wpycha się i wypcha półoś.Generalnie przejechałem się autem i niby jest ok.. nic podczas jazdy się nie działo.
Aha jedynie przy ruszaniu na pół sprzęgle raz na jakiś czas jak się tak ''bawi cofa'' raz szybciej raz bardzo powoli itp to jest takie ''łup'' podczas jazdy tego nie ma.Z tym,że nie wiem czy wcześniej tez to było bo mogło być i przed robotą :) tylko mi chodzi o jedno czy to co pokazałem na filmie to jest ok czy muszę na nowo demontować?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Napchaj trocin ze smarem do osłony, to ucichnie...:D

lisek171

SuperMechanior
Punktów
41
Brak zabezpieczeń/zerwane, lub sprężynek / talerzyka oporowego, nie trza było tak piłować z pod świateł, najtańsza opcja patrz wyżej, mechanik to z ciebie tak zedrze że szkoda gadać

Do góry Bottom