• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ECU, edycja map

Proxima94

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich nowych i starych wyjadaczy. Zaczynam przygodę z chip tuning itd. Mam kilka pytań odnośnie podnoszenia mocy itd.
Chciałbym żeby ktoś wskazał program to wyłączenia egr, dpf- jeśli ktoś powie winols to niech powie jak ogarnąć ten program od razu, byłbym wdzięczny a za wiedzę nawet zapłacę.
Może ktoś mi powiedzieć na jakiej zasadzie działa zabezpieczenie TPROT i jak dane zabezpieczenie się wyłącza?

Jestem ciekawy jakie macie patenty do tworzenia sterownika? Mój Edc17c19 bardzo ciężko się otwierał (grzany na 350 stopni Hot air), jaki silikon do sklejania?

I teraz najważniejsze jak wyżej, jak pojąć i zrozumieć WINOLSa? Wiem że ten sterownik co ja mam to już zostaje tylko ten program, żaden automat nic nie pomoże. Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam

Proxima94

Początkujący
Punktów
0
Automatyczne połączenie postów:

A jak bedziesz potrzebował zrobic jakis plik to mozesz do mnie
Jestem za takim szkoleniem, jak ogarnę czy nic wtedy mnie nie czeka to się zgłoszę.
Jednak ja na chwilę obecną jadę na ktag-u więc to trochę koliduje.
Mi jest kurs potrzebny obsługi winolsa.
I czekam na info jakieś na pytania które jeszcze zadałem. Pozdrawiam

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
321
Robią też szkolenia z obslugi winols, podzwon i popytaj.

Proxima94

Początkujący
Punktów
0
A jakiś link do sprawdzonego źródła?
Jakie macie patenty na otwarcie sterownika? Jaki silikon do sklejenia? Czy są jakieś narzędzia lepsze niż śrubokręt?
Jak zdejmuje się tprot?

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
321
To wszystko jest omawiane na szkoleniach Atomis lub chyba MS Group tez organizuje. Poszukaj na google a znajdziesz.

Proxima94

Początkujący
Punktów
0
Dzięki. A na temat otwierania sterowników macie patent?

Proxima94

Początkujący
Punktów
0
Sam jesteś bot.. 4k za szkolenie? Trochę przesada jak patrzę na msgroup

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
321
To pisz jak czlowiek, wtedy przestaniesz byc botem. A wiedza kosztuje, co ty myslisz ze sie zalogujesz i wszyscy beda cie uczyc tego za co placili i uczyli sie latami? Masz chinskiego klona ktag z alle i chcesz zwojowac swiat, powodzenia.

autoserwisgd

SuperMechanior
Punktów
28
4k to dla ciebie duzo? Serio? Przeciez to sie zwraca po 3-4 zrobionych autach...

Proxima94

Początkujący
Punktów
0
Nie chce z wojować świata ale od czegoś zacząć. Jak załapie to jak każdy, pójdę w coś lepszego. Ale żeby cokolwiek zrobić, trzeba mieć jakieś podstawy. Szanuje ludzi którzy mają to w jednym palcu. Myślałem że kogoś z forum znajdę kto pokaże co nieco, byłbym wstanie zapłacić. Niestety tyle kasy to wolałbym na co innego przeznaczyć póki nie wiem w edycji map prawie nic. Teraz rozumiesz? Na zagranicznych forach nie ma takiego cwaniactwa
Automatyczne połączenie postów:

4k to dla ciebie duzo? Serio? Przeciez to sie zwraca po 3-4 zrobionych autach...
Nikt obcy nie przyprowadzi mi fury, zresztą sam nie wezmę jak nie wiem co mogę z nim zrobić. Znajomych nie skasuje po 800 za mapę, chyba że gotowca wstawię. Niestety u mnie większość ludzi znajomych ma fury po 10r więc nie mogę liczyć na gotowca. Więc trzeba jakieś podstawy znać na winols. Na razie mam swój Edc17c19 i mogę na nic się bawić

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
321
Cwaniactwo to jest logowanie sie na forum w celu taniej wiedzy i kupowanie chinskich klonow programatorow byle bylo tanio... to jest cwaniactwem... nie doceniasz ludzi ktorzy maja wiedze bo gdybys docenial to bys im zaplacil a nie szukał na cwaniaka.

Proxima94

Początkujący
Punktów
0
Cwaniactwo to jest logowanie sie na forum w celu taniej wiedzy i kupowanie chinskich klonow programatorow byle bylo tanio... to jest cwaniactwem... nie doceniasz ludzi ktorzy maja wiedze bo gdybys docenial to bys im zaplacil a nie szukał na cwaniaka.
Jak tak uważasz i pajacujesz, gdzie grzecznie zapytałem czy cokolwiek można się od kogoś dowiedzieć to temat zamknięty i nie wypowiadam się już

Davpod

SuperMechanior
Punktów
155
Ehh co za ludzie... nie rozumieja ze zeby sie nauczyc i zaczac zarabiac to najpierw trzeba zainwestowac. Chca cos miec ale nic od siebie.

Proxima94

Początkujący
Punktów
0
Nie chodzi o to żeby coś za darmo dostać. Ale jakieś podstawy usłyszeć. Podpowiedz w jakim kierunku, czy gdzie szukać info. Nikt nie da informacji na ławie bezpośrednio, zgadzam się z tym i sam jestem za. Ale bez przesady, konkurencji to ja nie zrobię komuś, to bardziej na własne potrzeby. Móc znajomemu coś zrobić itd. Nie nastawiam się na działalnosc. Interesuje mnie ten temat, chciałem coś robić w tym kierunku i tyle

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
321
Dla wlasnych potrzeb to kup kilka ecu z allegro i cwicz sobie, odczyty zapisy. Częśc uwalisz a na innych sie nauczysz. Winolsa i obrobki map nikt cie nie nauczy na forum zapomnij. Wydasz z 2 tys na rozne ecu i masz na czym cwiczyc. Tyle ze klonem ktag malo co zrobisz.

Proxima94

Początkujący
Punktów
0
Dla wlasnych potrzeb to kup kilka ecu z allegro i cwicz sobie, odczyty zapisy. Częśc uwalisz a na innych sie nauczysz. Winolsa i obrobki map nikt cie nie nauczy na forum zapomnij. Wydasz z 2 tys na rozne ecu i masz na czym cwiczyc. Tyle ze klonem ktag malo co zrobisz.
No widzisz pierwsza sensna odpowiedź, szkoda że jakiś podstaw nikt nie powie o win... Ale ok rozumiem i szanuje to. Jak można uwalić sterownik jak wszystko zrobię dobrze? Kupiłem identyczny sterownik jak mój samochód posiada, Nawet z ciekawości inna mapę wrzuciłem to tylko samochód nie zapalił. A powiesz tylko dlaczego wiele nie zrobię na ktag?

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Jak tak uważasz i pajacujesz, gdzie grzecznie zapytałem czy cokolwiek można się od kogoś dowiedzieć to temat zamknięty i nie wypowiadam się już
To ty użyłeś pierwszy słowa cwaniactwo, ktoś ci odp, piszesz że grzecznie zapytałeś, ale dokładasz pajaca, teraz jak ktoś ci odpisze to sie chyba popłaczesz, a to wszystko na własną proźbę:)

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
321
Bo klon od dawna nie jest rozwijany i zrobi auta gdzies do 2008r tak realnie

Do góry Bottom