• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Edc7c49 roznica edc7c52

mkom82

Początkujący
Punktów
1
Miasto
lubartów
Witam.
Jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma edc.
Potrzebuje schematu tych edc. Edc pochodzi z Iveco Daily 2015r
Edc7c49
Edc7c52
Mianowicie chodzi o to że w aucie prawdopodobnie powinno być edc7c49 ale uległo zniszczeniu. Dokupione drugie komplet z immo edc7c52. Samochód ciężko pali i pracuje tylko na 2 cylindrach 2 i 3. Błędy są z wtryskiwacza 1 i 4
P0271 i P0262.
Pozdrawiam

mkom82

Początkujący
Punktów
1
Miasto
lubartów
Wtryskiwacze są wpożadku. Nawet miejscami zamieniałem i nie ma żadnej reakcji. Czy jest możliwość że mogło coś się stać po wgraniu flash? Bo był zgrywany w celu usunięcia błędu z vtg. Bo ten samochód nie posiada vtg.

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Oscyloskop do reki i sprawdz przebiegi sterowania wtryskami. Pozniej czujniki. Jesli wejscia czujnikow do ecu sa dobrze sterowane a ecu nie wysterowuje wtryskow to masz problem z samym ecu.

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28
Jesli bylo EDC17c49 to musi byc EDC17c49.Jesli otwierales to EDC17c52 jest bardzo prawdopodobne ze poprostu plyta pekla podczas otwierania.

mkom82

Początkujący
Punktów
1
Miasto
lubartów
Otwierane było w celu flash. Ale bardzo delikatnie a klej był lekko podgrzewany i delikatnie podważane. Z tego co mi wiadomo to "podobno" auto odpalało tylko był błąd Vtg. Więc został na początek wrzucony flash bez vtg. I wtedy pojawił się problem, że nie pracował na 2 cylindry. Po wgraniu ori to co było zgrane problem został. Więc czy flash go upalił czy był już przed zakupem upalony? Pisze że podobno było dobrze dlatego że właściciel nie jest wiarygodny. Programowany był Katagiem. Wszystko przebiegło prawidłowo.

Na uszkodzenie płyty bym nie stawiał. Wyczytałem też że są diody które nadzorują pracę wtryskiwaczy i że to one padły.

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28
Wtryskiwacze są wpożadku. Nawet miejscami zamieniałem i nie ma żadnej reakcji. Czy jest możliwość że mogło coś się stać po wgraniu flash? Bo był zgrywany w celu usunięcia błędu z vtg. Bo ten samochód nie posiada vtg.
Usuniecie bledu VTG niezalatwi sprawy by auto niebylo w trybie awaryjnym.Ja sie zakladam ze ster pek lpodczas otwierania.Coz moge powiedziec nieznam sie na tym,ale wydaje mi sie ze pekl podczas otwierania.