• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Egr audi a4 b7 1.9

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Audi a4 b7 1.9 tdi auto zaczęło chalasowac w dolocie objaw jak by były wytarte szklanki walek dudnienie po rozpiecu dolotu jak i z filtra .walek był wymieniony szklanki jakiś czas chodził cicho dziś coś mi przyszło do głowy zaslepilem egr i wszystkie objawy zniknęły w dolocie tylko szum powietrza .Jakies sugestie padł egr ? W czasie jazdy jest 80 procent zamknięty na postoju schodzi prawie do 100 procent

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Uszkodzony EGR potrafi halasowac,np.stukac.
To nie egr jest cały czas zaslepiony i zaczęło auto znów dudnic w dolot myślałem że klapa ale po odpieciu wtyczki nadal źle chodził dudnil i co ciekawe dudni i potrafi przestać normalnie pracować A po chwili to samo .Na końcu na rozpietym dolocie po uruchomieniu zadudnil 2 sekundy i zaczynał pracować cicho normalnie i tak parę prób i to samo

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Prowadzisz jakieś prace badawcze na a4 b7 . To praca naukowa czy amatorskie ćwiczenia ?

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Prowadzisz jakieś prace badawcze na a4 b7 . To praca naukowa czy amatorskie ćwiczenia ?
Amatorskie ćwiczenia
Automatyczne połączenie postów:

W sumie to nie mogę dojść co w tym aucie nie gra .egr zmieniony okazuje się że przestaje pracować montuje stary też nie działa na drugi dzień okazuje się że ona pracują 'zaczynam podejrzewać sterownik 'po zgłaszaniu i uruchomieniu znów normalnie chodzi

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom