• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Elektronika pojazdowa

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
opel zafira 2006r.świeci pomarańczowa lampka na desce samochód z kluczykiem nie mogę skasować mam TEXĘ ale woła mi jakiś kod 4 cyrowy czy to jest przegląd 50 000tyś dodam że silnik 1.9 dti 120 koni inspekcę skasowałem bez problemu

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
tu dokładnie chodzi o uszkodzenie mechaniczne jakiegoś diagnozowalnego elementu lub serwis olejowy ktury kasuje się z poziomu kierownicy

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
imo chyba nie bo pali bez problemu serwis olejowy czyli inspekcję skasowałem to jest samochodzik z kluczykien pomarańczowy ktury po jakimś czasie znika klijent normalnie jeżdzi sprawdzałem inne sterowniki zero błędów podejrzewam że to przegląd 50000tyś jest kasowanie w texie ale woła o kod a ja nie wiem jaki

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
to też się kasuje z poziomu kierownicy a o jakim kodzie mówi texa to trudno powiedzieć

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
duży przegłąd kasuje sie z poziomu kierowcy albo musisz znać kod dostępu do deski rozdzielczej;)że najpierw podłącz jakiś czytnik kodów

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
nie mam czytnika kodów mam tylko TEXĘ ale od czedgo jest ten pomarańczowy kluczyk w samochodzie na desce

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
patrz na odpowiedz przed ostatnią- tu dokładnie chodzi o uszkodzenie mechaniczne jakiegoś diagnozowalnego elementu lub serwis olejowy i inspekcję który kasuje się z poziomu kierownicy

scanik

Nowy
Punktów
0
Pomarańczowa lampka z kluczykiem w Oplu może oznaczać masę rzeczy, do inspekcji olejowej po błędy klimatronika, wentylatora, zamków itd.
Może ten 4 cyfrowy kod to CAR PASS?

Do góry Bottom