• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Elektrozawór pompowtrysku bosh

bizarr1

Nowy
Punktów
0
Miasto
Usa
Witam szanownych forumowiczów mam do was pytanie postanowiłem w Focusie TDCI 1.6 2008 rok wymienić podkładki pod wtryskami bo już było słychać przepuszczanie kompresji. Znajomy pożyczył mi ściągacz który był bezpośrednio wkręcany do wtrysku a więc trzeba było wykręcić górną część cewkę czyli elektrozawór. Wszystko zrobiłem Jak należy złożyłem całość Ale zastanawiam się czy jest istotna siła z jaką się dociąga te nakrętkę dosyć mocno była przykręcona i tak też oczywiście mniej więcej to dokręciłem. Czy tak to ma wyglądać Czy trzeba dokonywać jakieś regulacji?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
dokręcić i tyle.
dobrze że ci sie nic nie wysypało przy wybijaniu.

gniazda przefrezowałeś?

pewnie nie, i dalej będzie psiukać.

bizarr1

Nowy
Punktów
0
Miasto
Usa
Zabezpieczylem wszystko chociaz z elektromagnesu wyleciala ta kulka, ale na szczescie bylo tylko 1 miejsce skad mogla wyleciec i gdzie pasowala. Oczywiście gniazda wyfrezowane oraz przeczyszczone takimi wąskimi szczoteczkami drucianymi na wiertarkę z tych wszystkich nagarów. Całość nagaru była wciągnięta odkurzaczem. Dzięki za zainteresowanie.

Do góry Bottom