• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fabia MK1 i grzane fotele z Q5 2010

lic3nsed

Nowy
Punktów
0
Cześć panowie, nabyłem w śmiesznych pieniądzach dwa fotele z Q5 w S-Line grzane z regulacją lędźwi elektryczną, moje pytanie jest następujące. Czy istnieje realna szansa uruchomienia przynajmniej grzania dupek na oryginalnym włączniku z Fabii? Dodam że w moim Fabiolocie grzania nie miałem ... Włączniki mam, przekaźniki grzanych foteli bodajże z EOS-a 2006 rok. Pozdrawiam

crossfire

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Gdynia
Witam,
temat prosty, bo przecież zaadoptowane fotele mają wszystkie podłączenia, termistory i kabelki. Przekaźniki też.
Wystarczy odpowiednio podłączyć kabelki (nie koniecznie pod oryginalny przełącznik). Ja bym najpierw próbował na krótko
podłączyć zasilanie - sprawdzić czy wszystko działa. Niewątpliwie potrzebny jest schemat instalacji elektrycznej.
R

lic3nsed

Nowy
Punktów
0
Witam,
temat prosty, bo przecież zaadoptowane fotele mają wszystkie podłączenia, termistory i kabelki. Przekaźniki też.
Wystarczy odpowiednio podłączyć kabelki (nie koniecznie pod oryginalny przełącznik). Ja bym najpierw próbował na krótko
podłączyć zasilanie - sprawdzić czy wszystko działa. Niewątpliwie potrzebny jest schemat instalacji elektrycznej.
R
Dzięki za odpowiedź, lędźwie mam odpalone, pakiet światło na nogi z tyłu również tutaj z podgrzewaniem już nie miałem czasu się pobawić ale z tego co czytałem to przekaźnik nawet jak w nich jest w środku to jest sterowany po CAN i tu może być kłopot sama mata jest zasilana 12V ale CAN ma niskie napięcie więc nie chciałbym czegoś upalić

Do góry Bottom