• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Facebook, strona firmowa i płatna reklama.

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Do tej pory korzystałem z mamy google w pozyskiwaniu klientów i bardzo dobrze się mi to sprawdza. Widz jednak, że z map googla doszedłem do pewnego sufitu w zdobywaniu klientów.

Z firmy od profesjonalnego pozycjonowania SEO na razie nie chcę korzystać bo to budżet 2000-3000zł miesięcznie, często jeszcze + VAT.

Myślę nad prowadzeniem strony warsztatu na facebooku. Samemu albo przez inną osobę jak koszty nie przekroczą kilku stówek.
Może płatna reklama i zasięgi od fecebooka?

Teraz pytanie.
Czy strona warsztatu samochodowego sprawdza się na facebooku?
Generuje to realnych klientów i realne dochody?
Od razu uprzedzam, że nie interesują mnie polubienia, przyjaciele i tego typu głupoty.

Warto płacić facebookowi za płatne promowanie strony? Mam fatalne doświadczenia za reklamą AdWords na googlach. Utopiona masa pieniędzy i zero efektu. Teraz jestem bardziej ostrożny.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
U mnie adwords sprawdza się super ale mnie szukają po specjalizacji. Na fb to wiekoszosc dzieciaki bez kasy piszą po 22:00 ile to kosztuje ile tamto i czy to może być uszkodzone to czy tamto Ale na fb wrzucam czasem jakies ciekawostki

Qwinto

Nowy
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
www.helpmycar.pl
Właśnie jesteśmy w trakcie rozruchu nowej aplikacji HelpMyCar, Można poprzez nią poszukać pomocy od innego kierowcy, ale też poszukać profesjonalnego serwisu. Dla serwisu jest odrębny moduł app.
Jesteśmy przekonani że spełni swoje zadanie.
Na razie jest tylko na androida.
A, jest bezpłatna.
Zapraszam do degustacji ;)

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Ja akurat siedzę trochę w www i marketingu. Uogólniając - jeśli chcesz tylko wrzucić reklamę co jakiś czas to bez sensu temat. Wszelkie seo jest ok,ale licz na realnie jakieś lepsze miejsca w wyszukiwarce pół roku. Co do FB może przynosić ci sporo klientów jeśli podejdziesz do tego z głową, tj. regularne posty na FB, reklama koniecznie stargetowana pod bardzo konkretna grupę osob. Algorytmy FB podbijają widoczność twojej reklamy również na podstawie polubien, udostepnien, reakcji. Bardzo ważne jest również żeby FB było w zasadzie wizytówką, kluczowe jest to żeby była bramką na twoją stronę www , bo wbrew pozorom ona ma dla klientów największe znaczenie.

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
Na fejbuka i instagrama caly czas musze wrzucac jakies zdjecia. Do tego hasztagi i jakies inne slowa kluczowe. Ale sa 2 firmy ktore zajmuja sie zlodziejkami do kol, wiec musze caly czas uaktualniac. reklama kosztuje mnie funta dziennie i to wystarcza.

romeoziemosla

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Moja miejscowosc to Warszawa
obuwie-galanteria.pl
Moim zdaniem to jest opłacalne ale też trzeba wiedzieć komu ufać w tym temacie. To zawsze bardzo grząski grunt, który może generować ogromne koszty ale przynieść mizerne skutku. Jeśli więc masz zaufaną firmę/osobę która zrobi to dla Ciebie - jak najbardziej, Eksperymenty na własną rękę nie są wskazane.

BMoto

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
stronadlamoto.pl
Nie odpowiednio ustawiona reklama + brak analizowania zachowania ruchu z reklamy + np. glówna strona która nie budzi zaufania
= jest powodem na to ze nie ma oczekiwanych wyników z AdWords.
Użytkownicy mają większe podejrzenie do płatnych wyników Google, i w końcu wybiorą jedna najlepsza z nich pod kątem autentyczności / jakości wykonania / wygody nawigacji / informacji której szukają / zaufania.
Każdy kanał jest fajny, wybór zależy tylko od możliwości i oczekiwań.

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
430
Miasto
Świdnica
Serio musicie az tak sie reklamować ? Ja oprócz szyldu na budynku nie reklamuje sie w ogole. Nie mam nawet strony internetowej. Zadnych ulotek ani nic. A robity na miesiąc do przodu i wybieram sobie co lepsze tematy. Miasto na dolnym Śląsku około 50 tys mieszkańców

Tuptak

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Starogard Gdański
Dobra strona na Facebooku daje rozpoznawalność, ale trzeba troszkę przysiedzieć przy tym i jakoś kreatywnie podejść do tematu. Jak będziesz dodawał posty np. humorystyczne to ludzie zaczną kojarzyć Ciebie pozytywnie i jakiś rozgłos się zrobi (Patrz zakład AS Bytom :D ).

Co do wypowiedzi slawek1... W obecnych czasach wszystkiego ludzie najpierw szukają w internecie, więc warto postawić chociaż trochę na tą formę reklamy.

Do góry Bottom