• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Falowanie obrotów Avensis T25 .

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Siema .Pytanie do Was chodzi o Toyota Avensis D4D 2008 rok diesel ,faluje na obrotach oraz dziwna praca silnika że nie wiadomo co jest .Zawór EGR wyczyszczony i dalej to samo się dzieje nawet gorzej .Nie wiem sam już czy filtr paliwa nowy ,czy może turbina się kończyć jak myślicie ?Pozdro

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Zgadza się taki mam dlatego pytam co robić bo nie wiem co jest z samochodem .Filtry wszystko wymieniane były na czas razem z filtrem paliwa ,faluje na wolnych obrotach nie wiem co jest grane .

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
D4D jest dość czułe na wysokość podkładek pod wtryskami. Stetoskop na uszy i nasłuchiwac przez dekiel czy tam któryś nie sapie

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Też prawda, każdy diesel tak ma. Nowe serwisowe podkładki i odpowiedni moment przykręcania wtryskiwacza odpowiedni
dla tego silnika. Korekty odczyta tester.

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Z tymi świecami to nie tak przesadziłem to nie w silnikach diesla .Ale przyczyna jest że jakoś cylinderek się przeciera przy pompie prawdopodobnie .Nie znam się na tym i do końca nie zrozumiałem jakoś mogę zamówić firmy Denso .

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Z tymi świecami to nie tak przesadziłem to nie w silnikach diesla .Ale przyczyna jest że jakoś cylinderek się przeciera przy pompie prawdopodobnie .Nie znam się na tym i do końca nie zrozumiałem jakoś mogę zamówić firmy Denso .
;) ;) ;) widzę że niektórych strasznie swędzi nadmiar gotówki, rejestrujesz się na forum i pytasz o możliwe przyczyny po czym mechanicy Ci odpowiadają jakie decyzje będą Cię najprawdopodobniej najmniej kosztować ale widzę że dla Ciebie i wielu tu rejestrujących się nowicjuszy to granie w rosyjską ruletkę swoim budżetem
wymieniajcie co chcecie i jakie tam chcecie za ile chcecie kasy tylko zazwyczaj i tak kończycie u mechanika na stanowisku z płaczem że już furę kasy wydaliście i dalej źle, ale nikt się nie przyzna że ta fura poszła po poradach z internetów
i skoro się nie znasz jak sam napisałeś to daj pracować osobom co się znają

Ricky92

Początkujący
Punktów
1
Witam, niedawno zakładałem podobny wątek dla mojej Avensis t25, której też falowały obroty i auto gasło. Rozwiązaniem okazała się wyżej wspomniana wymiana zaworu SCV. Zawór wymienisz sam bez problemu

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Witam, niedawno zakładałem podobny wątek dla mojej Avensis t25, której też falowały obroty i auto gasło. Rozwiązaniem okazała się wyżej wspomniana wymiana zaworu SCV. Zawór wymienisz sam bez problemu
Automatyczne połączenie postów:

Panowie ten zawór SCV najlepiej brać Denso czy jakoś zamiennik .Z Denso jest trochę drogi,może zamiennik jakiś ?

Załączniki

• IMG_20230617_140904451.jpg
    IMG_20230617_140904451.jpg
    3 MB · Wyświetleń: 3
  • IMG_20230617_140853479.jpg
    IMG_20230617_140853479.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 3

Ricky92

Początkujący
Punktów
1
Automatyczne połączenie postów:

Panowie ten zawór SCV najlepiej brać Denso czy jakoś zamiennik .Z Denso jest trochę drogi,może zamiennik jakiś ?
Tylko i wyłącznie Denso. Najpierw kupiłem NTY, było lepiej, ale usterka nie ustąpiła całkowicie, wymieniłem na Denso i po problemie. Pazerny traci dwa razy.

Do góry Bottom