• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Doblo 1.6 16v po zerwaniu paska

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Jutro przyciągną do mnie takiego chrupka po strzale rozrządu. O blokadach wiem( może ktoś chce sprzedać albo wypożyczyć?)
Są jakieś niespodzianki w tym silniku? Przy głowicy robić pierścienie czy można zostawić? Kiedyś wyłożyłem się na starym Mondeo dlatego wolę się upewnić.
Wiem, że najlepiej nie brać tego na głowę ale robię firmie kilka aut i muszę zrobić ;)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
603
Przecie jeszcze żeś go nie widział. Zobaczysz na oczęta i sytuacja Ci się zmieni o 180 stopni.
Taka wstępna heńkowa "porada" ;)

matus1014

SuperMechanior
Punktów
215
Jutro przyciągną do mnie takiego chrupka po strzale rozrządu. O blokadach wiem( może ktoś chce sprzedać albo wypożyczyć?)
Są jakieś niespodzianki w tym silniku? Przy głowicy robić pierścienie czy można zostawić? Kiedyś wyłożyłem się na starym Mondeo dlatego wolę się upewnić.
Wiem, że najlepiej nie brać tego na głowę ale robię firmie kilka aut i muszę zrobić ;)
Serwisuje takiego z 2005r też nomenomen firmie ,będą się go pozbywać bo pobiera niesamowite ilości oleju . Zajrzyj jeszcze pod mache jaki sterownik i czy to ten co siedzi na deklu pokrywy zaworów,jeśli ten to nie warto to robić iaw5nf drogi niesamowicie sterownik a sypie się strasznie .

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Chyba zapłacisz za głowice więcej. Nie wiem czy to ten silnik. Ale pamiętam, że majster kiedyś mi skasował więcej i powiedział, że głowice nieustawna. Chyba chodzi o to, że płaszczyzny od zaworów i tłoków nie są równoległe

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
603
No to po co się pytasz, czy robić pierścienie.

Do góry Bottom