• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat panda 1.1 zestaw startowy

Piotrekski

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Suwałki
Witam proszę o pomysły . Panda 1.1 2003 rok z wypadku dojechała na kołach . Po pracy rozebraniu deski body komputer (bsi) jak zwał tak zwał. Po prostu zrobione miejsce do przedniego lewego słupka. Po poskladniu auto nie pali. Paliwo jest pali się lampka z kłódka i autem kręci brak iskry. Podjęto decyzję kupna zestawu startowego i dalej to samo. Delphi pokazuje błąd 9001 i 9002.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Kiedyś też miałem podobnie, pod fotelem kierowcy sprawdź czy noga ktoś nie kopnął i wcisnij

Piotrekski

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Suwałki
Tak słuchaj sprawdzony bo auto nie ma siedzeń jeszcze dochodzimy co mogło się stać po naprawie . Stawiałem na przepięcie po spawaniu słupka temu został kupiony zestaw startowy z stacyjka itp i dalej nie działa . Temu szukam już po forum

Ps. Na zapas zamówiony nowy znaczy drugi .

Ostatnia edycja:

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Czyli dalej nie ma iskry? Najzwyczajniej posprawdzane cewki i zasilanie? Tam są dwie chyba

Piotrekski

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Suwałki
Przyznam się że wyjdę z szpitala week i znów będę myślał. Zastanawia mnie ten kod błędu bo w programie wyskakiwalo błąd przekaźnika ale wybierane rozbierane i wyglądało to jak nowe . Wiele aut się robi ale tu taki pustak i takie problemy ..

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
immo trzyma. Przelut pamięci ze starego body i powinno jeździć.

Piotrekski

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Suwałki
Tak ale ja mam nowe body stacyjkę kluczyk sterownik silnika wszystko co chyba możliwe

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Też sporo rzeczy sprzedaje na popularnym portalu aukcyjnym a człowiek nie jest nieomylny...
Do tego auta wystarczy body i kluczyk a ster można zrobić na dopisanie...

Piotrekski

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Suwałki
Ok zobaczę jak przyjdzie zderzeniowy jeśli nie pomoże zawioze body nowe i org żeby pamięć kluczyka przenieśli

Piotrekski

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Suwałki
Witam ponownie. Kupiony zestaw startowy byl nie od tego ale na nowym body itp po walce z kolejką u elektromechanika odpala. Wystąpił problem prędkościomierz przy ruszeniu rośnie aż rozpedzajac się do ok 40 zamyka licznik . Myślałem popsuty licznik albo impulsator . Wymieniłem i dalej to samo . Byłem u elektromechanika i wpadliśmy że ten drugi komputer czytał prędkość z ABS a nie skrzyni . I znów w kolejce czekać. Może ma ktoś pomysł jak to samemu ogarnąć

Piotrekski

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Suwałki
Chętnie wydam jeszcze raz kasę i bym kupił takie kompletne z kluczem bo mi już ręce opadają

Do góry Bottom