• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Punto Evo 2012 r problem z tylnym oświetleniem

Franekmoto

Początkujący
Punktów
0
Dobry wieczór,
Zakupiłem dwie nowe tylne lampy do mojego samochodu marki magnet Marelli z tego co wiem są to oryginały.
Niestety samochód mam u mechanika w celach wymiany rozrządu i nie mam tego jak sprawdzić na samochodzie, ale podjechałem dzisiaj do elektryka i jedna lampa działa w 100% tak jak powinna druga zaś przy podłączeniu masy i przewodu kierunkowskazu samoistnie zapala też światło stop (żarówka od stopu wtedy świeci o połowę słabiej niż na samym stopie)
Z góry bardzo dziękuję za pomoc pozdrawiam :)

Franekmoto

Początkujący
Punktów
0
No chciałbym mniej więcej wiedzieć czego mogę się spodziewać i gdzie szukać przyczyny żeby ten problem jakąś rozwiązać
Automatyczne połączenie postów:

No chciałbym mniej więcej wiedzieć czego mogę się spodziewać i gdzie szukać przyczyny żeby ten problem jakąś rozwiązać

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
No przecież byłeś u elektryka i sprawdzał wiec nie rozumiem... elektryk sprawdzał u siebie na stole a my mamy ci pomoc przez forum? Nic z tego nie rozumiem

Franekmoto

Początkujący
Punktów
0
Elektryk tylko sprawdził poszczególne piny tak aby sprawdzić czy wszystkie światła działają bo posiada takowe urządzenie, niestety nie jest to elektryk samochodowy dlatego niczego więcej się nie dowiedziałem, stąd chcę zaczerpnąć wiedzę od kogoś kto miał z czymś takim doczynienia

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Wiec rozwiazanie twojego problemu jest bardzo proste, tak jak sam zauważyłeś pojechałeś z tym nie do takiego warsztatu jak powiniennes wiec teraz juz wiesz jak rozwiązać swój problem.

Franekmoto

Początkujący
Punktów
0
Ja pytam o wskazówki w jakim kierunku mam szukać co ewentualnie może być nie tak biorąc pod uwagę to że jest to nowa lampa i najbardziej liczę tutaj na wsparcie kogoś kto zmagał się już takim problemem

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
No to tak jak napisałem, elektryk samochodowy poradzi sobie z taką lampą bo zmaga sie na codzień z dużo większymi problemami niż twój.

Franekmoto

Początkujący
Punktów
0
Tylko że właśnie czasem czyjeś wskazówki bardzo się przydają i można zaoszczędzić bardzo dużo pieniędzy wykonując taką usługę w serwisie

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
No przecież dokładnie tak ci proponuje, zaoszczedzisz bardzo dużo pieniedzy jadąc z tym do serwisu tak jak napisałeś.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Jeśli jest to nowa lampa to jest na 2 gwarancji . Ewentualnie podjedz do elektryka samochodowego by potwierdzić wadę produkcyjną lampy .

Do góry Bottom