• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Scudo 2.0 hdi BSI

piotrek7j87

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
TM
Witam czy pomoże ktoś lub podpowie... Posiadam fiata Scudo 2011r i uszkodził sie BSI przekrecam kluczyk zero reakcji. Załatwiłem drugi taki sam wszystko kreci swiatła wszystko ok ale nie odpala bo blokuje go immo. Prze lutowałem pamiec 95128 z tego uszkodzonego do tego ale niestety po przełozeniu nie kreci. po założeniu tej pamieci co była kreci ale brak synchronizacji. Czy pomoze ktos jak to z synchronizowac? We francuzach BSI w miejscu przebiegu musi być 000000, wtedy pociągnie go z zegarów, PIN przyjmie każdy - ważne żeby wpisać prawidłowy wg VIN, bo tylko wtedy synchro ECU-BSI przejdzie. A w tym Fiacie pomoże ktoś? Lexia i PP przeciez nie połaczy sie...

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Trochę to dziwne w tym aucie ten zabieg powinien załatwić temat. A z drugiej strony to albo nie wiesz co robisz albo nie wiesz co może spowodować takie przekładanie pamięci, podstawą jest zrobienie kopi zapasowej danej pamięci. A teraz odczytaj obydwie i porównaj sobie pliki, ewentualnie możesz wyciągnąć pin i dodać to bsi. Tylko robi się kłopot bo potrzebne czyste Nowe klucze. Myślę że do ogarnięcia po plikach, jakiej firmy bsi?

piotrek7j87

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
TM
johnson jest BSI

A kopie zapasowa posiadam jednej pamieci i drugiej

A jaki programem dodac to BSi do Fiata? Jak BSI johnson Citroen /peugeot

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
982
Miasto
PGS
Bsi na virgin i dopisać ori pinem.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Witam czy pomoże ktoś lub podpowie... Posiadam fiata Scudo 2011r i uszkodził sie BSI przekrecam kluczyk zero reakcji. Załatwiłem drugi taki sam wszystko kreci swiatła wszystko ok ale nie odpala bo blokuje go immo. Prze lutowałem pamiec 95128 z tego uszkodzonego do tego ale niestety po przełozeniu nie kreci. po założeniu tej pamieci co była kreci ale brak synchronizacji. Czy pomoze ktos jak to z synchronizowac? We francuzach BSI w miejscu przebiegu musi być 000000, wtedy pociągnie go z zegarów, PIN przyjmie każdy - ważne żeby wpisać prawidłowy wg VIN, bo tylko wtedy synchro ECU-BSI przejdzie. A w tym Fiacie pomoże ktoś? Lexia i PP przeciez nie połaczy sie...

Jak się lexia nie połączy? Idzie od strzala..
Na virgin i konfiguracja z dopisaniem kluczy załatwi temat

piotrek7j87

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
TM
No nie laczy sie lexia....jak podaje vin to wywala ze nieprawidlowy vin...

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Nie podawaj vinu, połącz się przez jumpy, to to samo. Vin sam znajdzie.

piotrek7j87

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
TM
Vin we fiacie zaczyna sie od zfa i tu mam komunikat nieprawidlowy vin.......

piotrek7j87

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
TM
Tak laczylem sie....A sam znalez vinu nie moze....i mam komunikat podaj vin....podaje zfa......i komunikat bledny vin.....

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
To coś masz nie tak z lexia. Musi łączyć bez problemu. Sam osobiście to robiłem

To coś masz nie tak z lexia. Musi łączyć bez problemu. Sam osobiście to robiłem

piotrek7j87

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
TM
Jumpy ,jumpy 2 ,jumpy 3 i nieprawidlowy vin.... Z citroenm peugeotem idzie bez problemu z fiatem to tylko wtyczka do obd pasuje i nic wiecej....

Pamiec przelutowalem z tego wszystkiego i nic nie dalo....jest jakis tester serwisowy do tych fiaciorów....????

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Nic nie da, bo musisz mieć komplet. Procka nie masz poczytanego więc jak ma działać.

wmig

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Ostrów Mazowiecka
Robiłem takiego statka po wymianie BSI Lexią i tak jak Tom_ nie miałem problemu z dopisaniem. Virgin i kilka minut roboty z konfiguracją.
Albo robisz coś źle, albo spróbuj na starszej wersji Lexii

Do góry Bottom