• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

fiat stilo 1.6 16v 04r, błędy 1220 oraz 1687

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
Witam pacjent jak w temacie,brak reakcji na gaz odpala i chodzi w trybie awaryjnym 1100 obr minimalnie można zwiększyć,błędy wskazują na nieprawidłowości w odczycie parametrów przepustnicy coś mi podpowiada jednak że przyczyna tkwi w sterowniku a nie w pedale lub przepustnicy.Wcześniej pojawiał się błąd zwarcie wtryskiwacza 4 do + aku,po wykasowaniu jakiś czas spokój później powrócił kazałem klientowi przyjechać wcześniej chciałem zamienić wtryski miejscami i zobaczyć czy błąd dalej będzie na 4 garze ale klient zadzwonił dopiero dzisiaj jak stilo padło całkiem czy ktoś miał podobny przypadek?dzięki za info

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
P1220 Throttle position [signal implausible]
P1687 Motorised throttle(stop learn)/Throttle driven [signal implausible]

Oba dotycza przepustnicy, raczej wymiana. Jest wiele opisow tej kombinacji bledow i wszystkie koncza sie wymiana przepustnicy. Chyba juz takowej nie mam pod reka bo wyslal bym na podmiane.

Ja bym sprobowal wyczyscic przepustnice i przepatrzec wiazke, ale w sumie jak patrze to jest pol na pol, czyszczenie przeputsnicy czesto pomaga na 2-3 tyg, na padniety ecu nic nie pomaga:)

Ostatnia edycja:

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
sterowniki tez sie sypia na tą przypadłosc.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
sterowniki- napisalem z ta mysla ze tego typu sterowniki w tych modelach Fiata.Sam walczyłem w tym roku z takim sterownikiem.

Do góry Bottom