• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat stilo - inne zaciski hamulcowe

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
Witam. Panowie przyjechał do mnie samochód fiat stilo 1,2 benzyna 2006 rok. Pojawił się problem z blokującą dźwignią ręcznego w zacisku. Czy możliwe że ktoś zamontował zaciski od astry g? Gość kupił samochód 2-3 lata temu i wszystko działało ale po zimie nie używał ręcznego i dźwignią stanęła.... Po zacisku widzę że to jakiś maxgear 82-0171.... Wychodzi ze to z astry....

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Liczy się system hamulcowy, takie same zaciski mogą być stosowane do różnych aut

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1665
po tym numerze- maxgear 82-0171, wychodzi, że tylko do opla:
astra classic, g, h, j, combo, meriva a, zafira a. fiata nie ma

załóż to co powinno być. może zmienisz jarzmo a w najgorszym przypadku będziesz musiał zmieniać linki ręcznego.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
Człowiek się lituje nad starym autem. Miało być rach-ciach :) zamówiłem dwa zaciski Abe. Jak wejdą na jarzma to montuje. Jak nie to będę myślał nad reperarurka i to tych zacisków z auta ale zacisk maxgear może być słabo podatny na regenerację.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
Maxgear w moim mniemaniu to kiepski pakowacz. Skąd on to bierze w tej cenie to nie wiem. Obawiam się że tanie zaciski nie będą "chętne" do regeneracji. Wyceniłem Abe i ferrodo... Tanie ale w sumie bez większych problemów działa

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Zakładam tego trochę, póki co jeden pociekł po roku, akurat w samochodzie żony :D w jeepie miałem najtańszy z polamela, działał, wertetete( za żadne skarby z pamięci nie napiszę nazwy) z Gordona też działa

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Z Gordona są produkty Wertteile, dobre i tanie

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Myślałem, że i tak każdy wie o co chodzi i poprawnie napisana nazwa jest nieistotna ;)

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
Poszły dwa zaciski Abe. Tamte poprzednie były z astry i ktoś kombinował z linkami. W astrach linki do zacisków idą dołem a we fiacie góra. Wymieniłem dodatkowo dwie linki. Wszystko działa jak należy.
Automatyczne połączenie postów:

Przy takich modyfikacjach najgorsze jest to że trafia do ciebie pojazd. Używasz numeru VIN do identyfikacji części, dobierasz, zamawiasz pod auto. Rozbierasz a tam co innego:)

Do góry Bottom