• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Focus MK1 2000 1.8 16V LPG - jak się zabrać za rozrząd bez warsztatu

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Tylko weź co księdzu żeby Ci dał rozgrzeszenie... :p
Ewentualnie zaproponuj darmową naprawę auta.
W niedzielę... :D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Odpalił dziad. Problem był w mocowaniu czujnika wału. Czujnik był za daleko

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Problemu może by nie było, silnik z majstrem wytargalem w sobotę na wieczór i zrobiliśmy po robocie 0.7 na szybko. Rano było ciężko

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
noo takkkkkk ........... zakręcił czujnik odwrotnie .... raz w zyciu robiłem w niedziele dawnoooo temu , skrzynia do malucha i zapomniałem zablokować nakretek z wałków , za tydzień reklamacja ... no ale trudno sie zrobiło pamiętam ze był jakiś wysyp tych skrzyń ...

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
noo takkkkkk ........... zakręcił czujnik odwrotnie .... raz w zyciu robiłem w niedziele dawnoooo temu , skrzynia do malucha i zapomniałem zablokować nakretek z wałków , za tydzień reklamacja ... no ale trudno sie zrobiło pamiętam ze był jakiś wysyp tych skrzyń ...

Napisalem wczesniej ze niedzielna .... obraca, robilem skrzynie do "Syreno"" jeszcze ta dzielona co silnik byl dwucylindrowy, zawsze spawalem nakretke a tu mialem nowe - nakretke i podkladke koronkowa do za klepania i po miesiacu popuscilo - obie poloski/przeguby w sumie te homokinetyczne chyba sie zwaly przy okolo 60km/h popekaly o zniszczeniach w skrzyni juz nie pisze :(

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Zaraz to auto i majstra spale, wszystko ok ino sprzęgła brak. Sprzęgło przekładam majster jest możliwość, że założył tarcze odwrotnie?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
To on ten silnik szykował do przekładki czy Ty?
Wątpię, żeby tarcza dała się odwrotnie cichaczem zamontować, może sterowanie sprzęgłem zawodzi albo wymiary inne przy tej przekładce i coś nie pasuje...

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Temat ogarnięty wysprzegla. Przewód jest na zapince i troszeczkę wyskoczył

Do góry Bottom