• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ford fiesta 1.4 2004 benzyna polautomat nie odpala

blue

Początkujący
Punktów
0
witam
ford fiesta pol automat 1.4 benzyna nie odpala. na desce brakuje symbolu wybranego biegu, i swieci sie blad sprzegla. zolte kolko. jak odkrece odpowietrznik i przekrece zaplon to odpali. co to moze byc?
wyglada gdy cisnienie jest mniejsze w ukadzie wysprzeglania to blad znika i odpala
jak dokrece odpowietrznik i probuje odpalic , nie ma szans

koniec sprzegla? czy moze czujnik cisnienia padl?

Ewesz

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kołobrzeg
U mnie akurat brak biegow na wyświetlaczu i nie mozna go odpalić. Brak błędów po podłączeniu do komputera. Od czego zaczac szukanie, nie wiem czego to moze byc wina

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Kazda skrzynia ma oznaczenia, podaj je.
Nawet po x latach jest nalepka dosc czytelna, zrob zdjecie i wrzuc tu, wtedy mozemy porozmawiac a tak to wrozenie ze szklanej kuli a wrozka ma wychodne :D

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
Ostatnio miałem A4 w automacie i nie krecil rozrusznik jak samochód był rozgrzany. Jak ostygł około 20 minut to odpalał. Winny był przełącznik na skrzyni gdyż on w pozycji "P" jak był nagrzany to nie podawał "minusa" na przekaźnik rozrusznika.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Ostatnio miałem A4 w automacie i nie krecil rozrusznik jak samochód był rozgrzany. Jak ostygł około 20 minut to odpalał. Winny był przełącznik na skrzyni gdyż on w pozycji "P" jak był nagrzany to nie podawał "minusa" na przekaźnik rozrusznika.

Mam podobny problemik :) moze naprowadziles mnie ale w CR-V z chyba 2003, stare toto, rano sasiad mnie zaczepil ciapak ze gdzies tam podjechal i nie mogl odpalic i wrocil na holu a pod dmem jak postal odpalal, wiec moze ta sama usterka.

Ewesz

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kołobrzeg
Nie kręci, po włożenia kluczyka do stacyjki wszystkie kontrolki gasną łącznie z biegami i nie da sie go odpalić, jest cisza

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Mi to nie wyglada na skrzynie, oddaj do autoelektyka skoro sam tego nie ogarniasz.

Do góry Bottom