• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Focus 2002 16V Zetec

adamm80

Nowy
Punktów
0
Witam, mam problem z silnikiem w Focusie... Caly czas pali mi sie kontrolka z wizerunkiem silnika... Pozatym zauwazylem ze jak silnik dochodzi do 3000 obrotow to cos tam zaczyna lekko stukac w silniku tak jakby cos tam bylo obluzowane( sa to lekkie stukaty jakby jakas srubka sie poluzowala).... a zeby tego bylo malo to jak wcisne sprzeglo to czasami zaczyna mi wariowac predkosciomierz... Wie ktos moze jaka moze byc tego przyczyna??? Prosze o pomoc

marcin 8888

Początkujący
Punktów
0
Miasto
katowice
Hej mam pytanko Ford fokus 1.8 2000r zaświeciło mi się check engine żółta kontrolka z silnikiem może ktoś coś podsunie co to może być

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
Hej mam pytanko Ford fokus 1.8 2000r zaświeciło mi się check engine żółta kontrolka z silnikiem może ktoś coś podsunie co to może być

to jest magiczna kontrolka typu : cos mnie boli zaprowadz mnie do kogos kto podlaczy mi komputer diagnostyczny.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Wszystko. Od uszkodzonego czujnika temperatury do sterownika.
PZDR

romeocars

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Podepnij go pod komputer, tylko tak w nowszych autach sprawdzisz źródło problemu, o ile instalacje diagnostyczną masz sprawną, w nie których autach komputer nie chce się łączyc z autem niestety : D

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Witam, mam problem z silnikiem w Focusie... Caly czas pali mi sie kontrolka z wizerunkiem silnika...
najszybciej ELM327 + Forscan i odczyt błędów
wcisne sprzeglo to czasami zaczyna mi wariowac predkosciomierz...
Czujnik VSS...

...oooo ... dopiero teraz zauważyłem, że wziąłem udział w wykopalisku antropologicznym :D

Do góry Bottom