• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Focus C Max 1,6tdci 2006 r po odpięciu i zapięciu akumulatora nie odpala

Mariusz8207

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sędziejowice
Witam mam problem po odpięciu akumulatora i zostawieniu auta nie podłączonego przez całą noc auto rano nawet nie chce zakręcić. po przekręceniu kluczyka zapalają się kontrolki miga dioda na dole a na wyświetlaczu pojawiły się same poziome kreski i to wszystko ,macie może jakieś pomysły co to może być

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Używałeś spawarki. Od samego początku miałeś klemę zdjętą czy po pierwszym spawie sobie przypomniałeś? Pamiętam, że w focus mk2 licznik lubi szlag trafić.

Mariusz8207

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sędziejowice
od razu była odpięta po spawaniu założona wyjechałem z garażu było wszystko ok po ponownym wiechaniu zdiołem znowu kleme ,garaż z dala od domu. dziś po pracy zachodze podłanczam akumulator przekręcam kluczyk kontrolki się zapalają i nic pozatym

Mariusz8207

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sędziejowice
Po spawaniu było ok autko paliło dobrze potem odłączyłem akumulator ponieeaż do garażu wróciłem w poniedziałek a garaż mam spory kawałek od domu po podpięciu wszystkieego zonk

Pliczki????

Mariusz8207

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sędziejowice
Wszystkie bezpieczniki oraz przekaźniki sprawdzone. Komp wykrywa systemy ABS ESP a nie może sie połaczyć ze sterownik iem silnika i mruga cały czas kontrolka imo

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Spróbuj jeszcze zapasowym kluczem go odpalić (jeżeli masz). Jak nie to samemu raczej nie dasz rady.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Panowie sprawa wygląda tak mruga kontrolka od imo a na dodatek komp nie może połączyć się ze sterownikiem silnika.

Immo nie puszcza tam szukaj

Marek proszę cie włącz myslenie.

Sprawa jest prosta jak budowa cepa,sprawdzic zasilania sterownika silnika,jeżeli OK podlaczyc ecu na stole,jak nie zyje to wszystko jasne a jak zyje to dalej wszystko jasne( zle sprawdzone zasilania lub ubita komunikacja na aucie,brak masy itp)

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Rozbierz skrzynkę bezpieczników i zobacz czy nie masz zielonych kabli. 90% przypadków to zielone kable w skrzynce bezpieczników.

Do góry Bottom