• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Focus kombi 1999

Gontek213

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Drawno
Witam,
mam pytanie czy wie ktoś może dlaczego gdy jadę samochodem ford focus kombi to na początku wszystko gra ale po pewnym czasie zaczyna mi mrugać kontrolka od ładowania i nie mogę dodać gazu a silnik nadal pracuje żebym mógł jechać dalej to muszę go wyłączyć i ponownie uruchomić? Dlaczego tak się dzieje? z góry dzięki za pomoc

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Czerwone się nie psują i są zawsze szybsze... obstawiam, że jest biały albo srebrny a silnik czterocylindrowy :D Gdyby to był sedan to bym wiedział co mu jest ... ale na kombi się nie znam :D

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Jest to usterka instalacji elektrycznej. Trzeba sprawdzić czy alternator nie ładuje ponad 15V

Pod warunkiem ze masz miernik...
Z nie rozładowana bateria bo jak będzie kiepska pokażę 18V

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Dobry trop, niezależnie od koloru nadwozia...:p
Przecież nie napisze ze kabel przetarty bo i tak nie uwierzy...
To wada fabryczna tych wozów...
A odkąd zaglądam na to forum to widzę ze ludzie nie potrafią zrobić najprostszych rzeczy.
Podstawa diagnostyki Auta sprawdzić zasilanie!!!!
Czy plusy masy i zasilania są ok.
Sprawdzić jakie napięcie na wyjściu z alternatora i na akumulatorze.
Poczytać schemat jeśli nie posiadasz to napisz na pewno ktoś Ci udostępni na forum jeśli sprawdzisz "kable"
I napiszesz sprawdziłem ładowanie sprawdziłem to i tamto bądź pewny ze ktoś pomoże.
Bardzo lubię swoja prace jak większość forumowiczów tu ale krew mnie zalewa jak ktoś idzie na łatwiznę i nie sprawdzi nic sam tylko czeka na odpowiedz na talerzu. Większości z nas którzy jedzą z tego chleb nikt nie powiedział przerwany przewód przy kostce o kolorze niebieskim. tylko to były nie przespane noce godziny przy samochodzie. Liczę się z tym ze zaraz napisze/sz/cie ze od tego jest forum żeby ktoś Ci powiedział wykaz minimum chęci naprawy swojego samochodu.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No i jeszcze za darmo ... jak czytam że pisze że nie zapłaci mechanikowi np. za diagnostykę to odechciewa mi się już pisać .

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
W ogóle Morris złamał obowiązującą tu zasadę, że tajemnic odkrytych po nocach ciężką pracą się nie zdradza... :D:p

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
W ogóle Morris złamał obowiązującą tu zasadę, że tajemnic odkrytych po nocach ciężką pracą się nie zdradza... :D:p
Jeśli złamałem to przepraszam bardzo.
Nie zmienia to faktu aby niektórzy na tym forum zrozumieli porady to trzeba zamieścić zdjęcia z pokazaniem tu.
Nawet nawiązując do radioodbiorników renault gdzie kalkulator jest wszem dostępny ale to zbyt ciężkie żeby pobrać apke.
Łatwiej zadać pytanie bez użycia szukaj.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
a to już insza inszość, już dawno to napisałem i przez to miałem tu kłótnie z użytkownikami, no ale co się dziwić jak potrafią tylko pisać na forum a nie potrafią nic w życiu zrobić, a zrobić tzn zarobić kasę. I nie dadzą mechanikowi zarobić na diagnostykę, takie to dupochlapy ich nazywam, chlapną w fotelu na dupę i chlapią na forum...:D:D:D

Do góry Bottom