• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Focus Mk2 2010 rok problem z odpalaniem i przepustnicą

ccoxx

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich... mam nadzieje że na tym rozum uzyskam odpowiedź...
Mam taki problem z samochodem że w układzie dolotowym znajduje się olej i zapewne ma tu winę zatkana odma... jednak nie w tym tkwi cały problem, bo od jakiegoś czasu samochód zaraz po odpaleniu silnika gaśnie po czym muszę długo kręcić żeby ponownie odpalił tak jakby paliwa nie dostawał... zastanawiam się czy może mieć tu wina zatkana odma przez którą tworzy mi się nadciśnienie po czym z kolei komputer pokładowy odcinałby mi dopływ paliwa żeby nie uszkodzić silnika... czy macie jakieś inne pomysły co może być przyczyną?

Dodam tylko że już po odpaleniu silnik pracuje równo i nie mam z nim żadnych problemów.

Oprócz tego gdy wyłączam silnik zanim sam silnik się zatrzyma to mija ze 2 lub 3 sekundy... obstawiam tu przepustnice lecz podstawiałem inną i nic się nie zmieniło... do tego mam odpiętą kostkę od przepustnicy, ale kiedy ja podpinam to samochód wgl przestaje reagować na pedał gazu. Do czego wgl ta kostka służy? heh
Nie mogę sam rozwikłać tego problemu a do mechnika nie chce dać ponieważ na dzień dobry chcą regenerować mi wtryski i wymieniać pompę. :(

Pomóżcie proszę

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Za dlugo napisałeś , błędów nie sprawdziles, cisnien itp itd. Na youtubie smiga taki Michał. On jest niezly.

Do góry Bottom