• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford focus stukanie

Matejaszczyk

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Gdansk
Witam was serdecznie... Oddalem tydzien temu do mechanika auto forda focusa ze cos ze sprzeglem nie tak... Po zdiagnozowaniu przez mechanika okazalo sie ze lozysko sprzegla i docisk , ktore wymienili plus oleje i tarcza i wzieli 1250 zl za forda focusa z 2012 roku. Po odjechaniu z warsztatu i przejechaniu 2.5 km zaczelo smierdziec spalenizna i bylo sluchac jak by cos ocieralo. Wrocilem spowrotem do mechanika a on mam mowi ze to dwomas do wymiany za ktory zaplacilem 950zl i dalej cos ociera lub charczy gdy odpalam auto na zimno to slychac gruchotanie z lewej strony.. Prosze macie jakies podobne sytuacje albo doradzic co mam robic? Z gory bardzo dziekuje

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jeżeli piszesz prawdę, to wróć do tego mechaniora i jeb...ij mu z bani i popraw z kopyta, a jak już dojdzie do siebie to niech ci to naprawi od ręki...oczywiście za free:bored:
Oczywiście masz na to co ci zrobili zlecenie z paragonem zapłaty ?:bored:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No to teraz się będziesz kopał z koniem...:meh:
Jedź do innego i niech zobaczy co się dzieje:D

Matejaszczyk

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Gdansk
A powiesz mi co to moze byc? Czy to moze byc skrzynia? Bo po wymianie tych wszystkich czesci on mi powiedzial ze to skrzynia do wymiany i ze on zamowil za 1050zl bo dltaego jest problem a chcialbym sie dpwiedziec poprostu jaka moze byc przyczyna

Zmień mechanika
To raz ale prosze jak wiesz jaka jest przyczyna to prosze podaj albo powiedz bo juz nie wiem co robic

zeli333

Uczestnik
Punktów
4
A powiesz mi co to moze byc? Czy to moze byc skrzynia? Bo po wymianie tych wszystkich czesci on mi powiedzial ze to skrzynia do wymiany i ze on zamowil za 1050zl bo dltaego jest problem a chcialbym sie dpwiedziec poprostu jaka moze byc przyczyna

To raz ale prosze jak wiesz jaka jest przyczyna to prosze podaj albo powiedz bo juz nie wiem co robic
Tego ci nie powiem jedź do jakiegoś innego warsztatu przynajmniej ja bym tak zrobił bo ten wał ewidentnie chcę cie naciąć na kasę kto wie czy ci sam nowych usterek nie powoduje ja zanim zacznę coś naprawiać podjadę do kilku warsztatów i posłucham co powiedzą . Mechanikiem nie jestem niech cie powiedzą koledzy co znają się na fachu

A i zawsze bierz FV jak nie daje to rezygnuj

Ostatnia edycja:

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
dobrze jest napisać jaki silnik , koło dwumasowe dałeś swoje nowe rozumiem a sprzęgło mechanik , nie wiem ale wydaje mi się że tam jest samonastawne i powinno być montowane za pomocą specjalnego przyrządu ,popytaj znajomych gdzie naprawiają samochody może podjedż niech jakiś inny mechanik Ci sprawdzi i się wypowie co widzi do zrobienia

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Witam was serdecznie... Oddalem tydzien temu do mechanika auto forda focusa ze cos ze sprzeglem nie tak... Po zdiagnozowaniu przez mechanika okazalo sie ze lozysko sprzegla i docisk , ktore wymienili plus oleje i tarcza i wzieli 1250 zl za forda focusa z 2012 roku. Po odjechaniu z warsztatu i przejechaniu 2.5 km zaczelo smierdziec spalenizna i bylo sluchac jak by cos ocieralo. Wrocilem spowrotem do mechanika a on mam mowi ze to dwomas do wymiany za ktory zaplacilem 950zl i dalej cos ociera lub charczy gdy odpalam auto na zimno to slychac gruchotanie z lewej strony.. Prosze macie jakies podobne sytuacje albo doradzic co mam robic? Z gory bardzo dziekuje
może po prostu oleju do skrzyni nie nalał, a wy już od razu jakieś dwumasy, skrzynie wymyślacie hehe.

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów

pewnie po wymianie sprzęgła, skrzyni, itd okaże się że łożysko koła było do wymiany..
jednak wpierw diagnoza dobra potrzebna ;)

Do góry Bottom