• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Fokus problem z Prędkościomierzem

David2806

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Cześć wszystkim
Mam pewien problem pojawił kilka dni temu pierwszy raz , Kiedy jadę w pewnej chwili prędkościomierz spada do zera trwa to Max 2 sekundy kiedy wraca ponownie na swoje miejsce , dodam jeszcze że tylko spada prędkościomierz wszystko inne w normie a samochód jedzie dalej tyle że pokazuje na 0 i niż wiem czy to nie będzie coś poważnego

Dziękuję za pomoc pozdrawiam

jawiraxbmw

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Zielona Góra
Mialem to samo w FOCUS MK1 czujnik walnięty, siedzi on w dosyć ciężkim miejscu, trzeba długi łamany klucz , po wymianie jezdziłl normalnie,częsta przypadłość FOCUSA mk1.

jawiraxbmw

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Zielona Góra
Teraz mi się przypomniało, on jest tam wciskany na zatrzasku i ciężko go wyjąć , trochę się pomęczysz , ale dasz radę , pamiętam z kolegą na kanale nie mogłem go wyciągnąć , i ułamałem kawałek zaczepu od strony silnika , po zamontowaniu nowego jakoś się trzymał nowy na reszcie zatrzasku , rozkmiń czy nowy czy używkę, z używkami bywa rożnie, ja kupiłem używany i pochodził rok, potem już nie wymieniałem bo auto sprzedałem , nowy ile kosztuje tego już nie pamiętam.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Podjedz do jakiejkolwiek hurtowni z częściami. W AP na pewno mają bo właśnie sprawdziłem :D

Do góry Bottom