• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford fusion p0238 2,0 ecoboost 240km

PiotrIwicki

Początkujący
Punktów
4
Witam Panowie,
Mam problem z fordem fusion 2,0 ecoboost 240km 2016 rok. Trafił do mnie nie wkręcając się w ogóle na obroty, i nie trzymał obrotów, tylko szarpał i strzelał. Komputer pokazał błędy związane z turbiną i układem dolotowym, wszystkie czujniki wymienione + świece i przepustnica. Różnica jest taka, że wkręca się na obroty, ale nie można go utrzymać np na 3000 prm... Może mieliście kiedyś podobny przypadek, bo mi już pomału zaczyna pomysłów brakować.
Stopień sprężania sprawdzałem, ma po 12 na każdym garku, zadymiałem go - wszystko szczelne, podciśnienie również ok...
Z góry dziękuję za pomoc!

Punktów
13
Brzmi jakby paliwa brakowało pod obciążeniem – sprawdź HPFP i ciśnienie na listwie, bo może po prostu pompa nie wyrabia.

PiotrIwicki

Początkujący
Punktów
4
Nie wykręcałem katalizatora więc nie wiem, odkręciłem tylko sondę przed katem i poprawy nie było. Odnośnie paliwa sprawdzałem tylko ciśnienie na szynie przez kompa, pompy nie wykręcałem. Dzięki za pomoc!!
Automatyczne połączenie postów:

Odnośnie czujników od turba, on ma w kolektorze, intercoolerze, na pokrywie zaworów i przy turbie tak?? Mówiąc ogólnie:)

Do góry Bottom