• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ford ka 2005r. hamulec twardnieje dopiero za drugim razem

• Thread starter jonix39
  • Rozpoczęty
J

jonix39

witam panowie ,tak jak w temacie ,jutro mam do zrobienia forda koleżanki ,hamulec twardnieje/i tym samym skutecznie hamuje dopiero za drugim naciśnięciem hamulca.
mechanik przelał przez układ trzy litry płynu ,żeby go odpowietrzyć .

Ma ktoś jakieś sugestie albo doświadczenie z tym struclem ??

Mateusz1994

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
ale zaraz po odpowietrzeniu tak się dzieje czy , na początku jest dobrze , a jak się przejedziesz to po chwili problem wraca ??

J

jonix39

dopiero jutro biore się za to ,chcę się jakoś oczytać bo nie mam za wiele czasu

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Z tyłu bębny czy tarcze ? Jak bębny to możliwe że jest cienko ze szczękami lub bębnami może nawet mały przeciek z cylinderka jeżeli tarcze sprawdź poprawność montażu klocków .Zazwyczaj są tam bębny i w nich pewnie siedzi problem.
Jeśli mamy za duży luz pomiędzy bębnem a szczęką to jedno pompnięcie pedału może nie nastarczyć odpowiedniej ilości płynu i dlatego musisz drałować 2 razy z\żeby szczęki sie zacisnęły.
Często zapieka się samoregulator

Jak będziesz potrzebował wymiary bębna daj numer nadwozia

Ostatnia edycja:

racon

Gaduła
Punktów
8
najpierw sprawdź przewód dokładnie co idzie do serwa nieraz potrafi nadpęknąć i takie coś się dzieje a jeśli przewód cały to jedziesz dalej ale myślę ze jeśli wcześniej było dobrze to max odpowietrzenie powinno wystarczyć , ale najpierw dokładnie przewód od vacuum do serwo dokładnie sprawdź.

Do góry Bottom