• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ford mondeo 2,0 nie odpala

remkol

Początkujący
Punktów
0
witam postawilem auto na wzniesieniu , odaplik wycofalem zapalila sie kontrolka cisnienia oleju
zgasilem sprobowalem ponownie odpalic kreci tak jakbymial zawory pootwierane nie robi cisnienia oleju ,zaznaczam ze olej jest

szukam przyczyny teoretycznie zanim zaczne rozkrecac licze na wasza pomoc

remkol

Początkujący
Punktów
0
silnik jest na łancuszku czy to mozliwe aby przeskoczyl
nie bylo zgrzytu ani innych odglosow

notebookpsrep

Początkujący
Punktów
1
stawial bym podobnie ze mu sie zwrotka zrobila i boom ale jak tam z przebiegiem nic nie wiadomo? a to juz do konca pomoglo by Ci w postawieniu tezy czy slusznej diagnozy czemu nie wytrzymal ....
choc dodam ze nie w tym silniku ale lncuchy robilem przy 60tys

remkol

Początkujący
Punktów
0
nakręcił 330 tys poza tym ze brał troszkę oleju nic mu nie dolegało silnik równo i cicho pracował aż do feralnego dnia auto stoi w lesie wiec czekam aż się zrobi cieplej aby przy nim podłuba ,ale dzieki za info wytlumacz mi tylko jeszcze o co chodzi z ta zwrotka dlugo juz nie siedzialem w tym fachu i napewno jestem do tylu z terminologia

notebookpsrep

Początkujący
Punktów
1
nakręcił 330 tys poza tym ze brał troszkę oleju nic mu nie dolegało silnik równo i cicho pracował aż do feralnego dnia auto stoi w lesie wiec czekam aż się zrobi cieplej aby przy nim podłuba ,ale dzieki za info wytlumacz mi tylko jeszcze o co chodzi z ta zwrotka dlugo juz nie siedzialem w tym fachu i napewno jestem do tylu z terminologia

ojaaaa w Lesie bedziesz sie za KIETE bral no znow Maciek.K czyli Rynce....albo po prostu RESPEKT bo nie powiem znam magikow co i by po drodze na kasprowy zrobil swapa ale skoro zapomniales definicji zwrotka czy cofka to ten las lepiej na piknik albo grzyby zostwaw a autko ciagnij do jakiegos przynajmniej pomieszczenia z dojsciem do narzedzi bo Niedzwiedz z Zajaczkiem moze 10tke plaska beda miec i srubokret :) Powodzenia zycze :)

Do góry Bottom