• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Mondeo Mk4

menzel

Nowy
Punktów
1
Miasto
Inowrocław
Witam czy może się kto wypowiedzieć na temat Ford Mondeo Mk4 2008 w wersji silnika 1.8 Tdci

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Jak zrobisz na dzień dobry rozrząd górny i dolny to będziesz jeździł i jeździł (koszt około 2tys zł). Przy oględzinach przed zakupowych sprawdź amorki bo lubią cieknąć, maglownicę i tuleje tylnych wahaczy. No i klima czy działa.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
376
Klima jak nie miała zmienianej chłodnicy to zakładaj, że na wiosnę do wymiany ;)
Żona takim jeździ, jak robiłem upg to nawet nie planowałem głowicy, kilka dawałem do obróbki i zawsze były proste ( wiem, druciarstwem to śmierdzi, ale sporo kilometrów zrobione po naprawie, usprawiedliwiam się tym, że potrzebowałem samochodu na niedzielę a uszczelka poszła w piątek a głowica żeliwna, wiecie jak robi się swoje ;) )
Ogólnie w mojej ocenie auto proste, takie bardzo nijakie, ani za dobre ani zbyt złe, ale jako samochód spełnia swoje zadanie i ze swojej strony polecam.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Jak tf80 to nagrzej porządnie przed kupnem i pojeździj a jak powershift to W ogóle nie kupuj

Do góry Bottom