Szukam szerszego auta tak by 3 osoby siedzące z tyłu nie miały za dużych problemów, mój wybór wstępnie padł na forda s-max rocznik 2008 silnik 2.0 diesel 140km jest też słabsza jednostka 1.8 120km czy ktoś może co nieco napisać o tym aucie? Dotychczas używałem starego focusa tdi (rocznik 2000) i śmigał idealnie jedyne co mnie drażniło to regularnie zdychający alternator (dokładnie co 25000km lub prawie co rok).
Nie chcę od razu kupować auta typu ford galaxy albo kia carnival/chrysler voyager a s-max jest na tyle szeroki by był odpowiednio komfortowy, chyba że jest coś jeszcze podobnego na rynku?
Nie chcę od razu kupować auta typu ford galaxy albo kia carnival/chrysler voyager a s-max jest na tyle szeroki by był odpowiednio komfortowy, chyba że jest coś jeszcze podobnego na rynku?

W dzisiejszych czasach układy paliwowe psują się we wszystkich samochodach. Silniki PSA są bardzo dobre wg mnie. Należy tylko pamiętać o wymianie rozrządu bo bardzo często ludzie myślą, ze kupili samochód już po wymianie bo tak wskazuje licznik.