• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Scorpio immo off

biba24

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubin
Panowie jak w temacie potrzebuje zrobić immo off w sterowniku silnika Ford Scorpio 2,9 24V ECC-V. Jest to immo Pats nie na procku TMS. Buduje zmote wiec immo nie jest mi niepotrzebne. Wiem że najłatwiej jest odpalić ten silnik na ECC-IV ale ten sterownik jest nie osiągalny.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
obawiam sie ze moze byc problem,nawet w starej fiescie na ecc v nie zrobisz offa.
proponuje powiesic gdzie puszke i do petli przykleic tp i sprawie,ciezaru duzo nie przybedzie.
Chyba ze nie masz obecnie kluczyka(tp)no to inna sprawa,trzeba by dorobić,tez NO problem

biba24

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubin
Tak też myślałem. Do tego bym musiał jakoś przeskoczyć problem braku skrzyni.

biba24

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubin
Tu akurat nie ma Tms. Wolał bym off im mniej elektroniki w zmocie tym lepiej.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
to zebys woał ale nie zrobisz offa tym bardziej jak nie ma tmsa,robisz w ori i to wszystko,jaki problem i jaka elektronika,2 kable na krzyz i kawalek pudelka(box)

biba24

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubin
Ok. Czyli jade na szrot szarpać immo. Musze poszukać w autodacie gdzie to podłączyć.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
mi zostało jakieś immo od forda
klucz,pętla zaraz będę na warsztacie to zobaczę czy jest tego więcej i jakiś ster też mam od scorpio,a i gaźnik;) wtedy już cała elekronika ci odpada;)

biba24

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubin
Czy wystarczy mi sama cewka immo?? No i kluczyk oczywiście. Nic innego nie było w tym aucie.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Niwiem czy box byl w tych grobach czy nie
Stare fordy mialy immoboxy lub klucze wpisane bezposrednio w sterowniku.
trzeba by po schemacie sie rozjerzec.
Ale cos czuje boxa bo w ecu to focusy i fiesty IV mialy czyli te troche mlodzsze rocznikowo typu~98.Ale poprzednia fiesta~95,transit~95,96 i inne wynalazki mialy boxy na tmsie 370 o ile mnie pamiec nie myli.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
Widzę że z Lubina jesteś,podjedź do mnie na speed cara przy shelu na padarewskiego wezmę pętlę kluczyk i co tam mam do tego forda to zobaczysz czy ci to będzie hulało

biba24

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubin
Zrobiłem tak ja na tym schemacie.
http://www.autoelectric.ru/auto/ford/scorpio/bob/bob.htm
nie mam przekaźnika pompy paliwa bo będę ja załączał ręcznie. Według mnie iskrę powinienem mieć niezależnie od tego czy mam kompa. Bo czujnik wału idzie do ICM a ICM steruje cewką. Czujnik mam sprawny ICM zasilony prawidłowo ale nadal iskry brak. Cewka sprawna. sprawdziłem według Autodaty sygnały pomiędzy ICM a kompem- są prawidłowe.

Do góry Bottom