• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Transit T260 2002 cieknie paliwo przy wtryskach

Andrzejmaksik

Bywalec
Punktów
0
Witam Wszystkich
Mam problem z zlokalizowaniem wycieku paliwa w Fordzie Transit T260 2.0 td z roku 2002.
Przed odpaleniem musze kilka razy go krecic az zaskoczy ,a przy wtryskach jest paliwo.Po wysuszeniu po jakims czasie pojawia sie znowu...moze ktos mial podobny problem ?Dzieki za kazda sugesttie...

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
o węrzykach które wchodzą od góry sa tam małe oringi

Andrzejmaksik

Bywalec
Punktów
0
u mnie jest troch inaczej bo od gory sa od wysokiego cisnienia, a przelewowe ida po bokach wtryskiwaczy...czyli gdzie szukac.....?

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
jak tak, to wymień na początek same rurki gumowe

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
ok, zaczne od tego, dzieki kolego
2.o td. to ni wtryski CR. ale wężyki zawsze są gumowe , rzadko plastik jak u reni . Kup pojemnik spray
do odtłuszczania tarcz hamulcowych , po wymianie wężyków przelewu dmuchnij powietrzem ,
resztę osusz pojemnikiem spray i po odpaleniu pokaże czy o.k . Kolega Andrzejmaksik ma rację ,
stare owijane nicią szybko kruszeją od zwiększenia bio. dodatków i odbarwiania opału kwasem .
Kup nowej generacji całe gumowe .

Andrzejmaksik

Bywalec
Punktów
0
zgodze sie tylko ze u mnie sa plastykowe i moze stwardnialy. Dopiero sie za nie go zabieram poniewaz kilka dni temu kupilem....i tak jak piszesz wymienie na gumowe oraz przeczyszcze wtryski . Dzieki, napisze jakie efekty

Andrzejmaksik

Bywalec
Punktów
0
Nie znam sie na ortografi , ale jak pisze pytanie to na koncu stawiam znak zapytania. A wracajac do tematu wlasciwego to okazalo sie ze nieszczelnosc byla na uszczelkach srub we wtryskiwaczach , ktore lancza wezyki przelewowe. Dziekuje kolega za podpowiedzi.Pozdrawiam

Do góry Bottom